Gitzwarte keramische dakpan

Monier produceert de keramische dakpan VH-Variabel gitzwart glanzend verglaasd voortaan op donkere scherf in plaats van op een rode. Het resultaat: een dakpan met een intense zwarte kleur die zorgt voor een stabiel kleurbeeld op het dak. Voor de productie van de gitzwarte dakpan maakt Monier gebruik van een met mangaan ingekleurde klei, waardoor de body van de dakpan donkergekleurd is. Het eindresultaat is een mooie donkere dakpan met een intense zwarte kleur met grote voordelen, zeker als de dakpannen bijgesneden worden in het kilbereik of langs een dakvenster. Er ontstaat een fraaie donkere snijlijn die verwerkt nauwelijks zichtbaar is. De donkere scherf verkleint daarnaast de kans op eventuele rode doorschijn. Ook lichte beschadigingen aan de dakpan door transport vallen nauwelijks meer op.
Monier past de donkere scherf toe voor de dakpannen, gevelpannen links en rechts en de dubbele welpan. De overige hulpstukken worden op rode scherf geleverd.
Dankzij de bescheiden en stijlvolle uitstraling is de VH-Variabel, of Verbeterde Holle, al jarenlang een populaire dakpan. De pan heeft een karakteristieke ‘V’-vormige extra watergeleiding, een lichte golving en een variabele latafstand. Deze eigenschappen maken de VH-Variabel zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Op alle dakpannen van Monier geldt een garantie van 30 jaar. Dit houdt in dat de pannen vorstbestendig, waterdicht en bestand tegen breuk zijn volgens de daarvoor geldende Europese normen.