Vanhout realiseert het nieuwe kantoor van Simac in Haasrode (video)

Het is een indrukwekkend staaltje van innovatieve en duurzame bouwkunst. Bij de constructie van dit gebouw is bijzonder veel aandacht besteed aan duurzaamheid, hetgeen duidelijk blijkt uit de gebruikte materialen. De gevelafwerking bestaat uit geëxtrudeerde keramische panelen, voorzien van een geglazuurde afwerking. Deze materiaalkeuze biedt niet alleen esthetische waarde, maar garandeert ook een bijzonder lange levensduur.

Het dak van het gebouw is bijna volledig bedekt met zonnepanelen, die het grootste deel van de elektriciteitsbehoefte dekken. Maar dat is nog niet alles. In de grond rondom het gebouw zijn 50 geothermische boringen gemaakt, elk 50 meter diep, waardoor het gebouw op een duurzame manier kan worden verwarmd en gekoeld.

Daarnaast is er voor betonkernactivering gekozen, een techniek waarbij buizen in de betonplaten worden gestort. Hierdoor kan water stromen dat zowel voor verwarming als voor koeling zorgt. Dit ingenieuze gebouw is dus niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een lichtend voorbeeld van de kracht van duurzaam ontwerpen.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Vanhout. Meer informatie