Reynaers Aluminium levert het ConceptWall 65-EF gevelsysteem voor het woon-werkcomplex Copernicus (video)

Met het nieuwe woon-werkcomplex, Copernicus, wilden de architecten van LD2 Architecture de Wetstraat een make-over geven en de beklemmende canyon van kantoorgebouwen doorbreken. Hiervoor werden de twee verouderde kantoorgebouwen gesloopt om vervolgens te heropbouwen in twee delen, namelijk een hoofdvolume met kantoren en een aanpalend appartementsgebouw. Copernicus zal de pionier zijn van ruimtelijke vernieuwing middenin het zakencentrum van Brussel. Veeltalige bomen en zitbanken zullen ervoor zorgen dat het straatbeeld veranderd.

Technische uitdagingen en oplossingen
De glazen buitenschil van de Copernicus-kantoortoren is letterlijk en figuurlijk een technisch hoogstandje. Doordat de ruimte op de werf erg beperkt was, was er geen plaats voor stellingen of hefsteigers waardoor het plaatsen van de glazen buitenschil een grote uitdaging was. Reynaers Aluminium vakman Hegge koos voor het gevelsysteem ConceptWall 65-EF. Dit is een kostenefficiënt glasgevelsysteem voor elementgevels met slanke esthetische eigenschappen, zonder dat dat ten koste gaat van de extreme sterkte en stabiliteit die vereist is bij projectbouw.

Door de typische kenmerken van het kadergevelsysteem kan op de werf snel te werk worden gegaan, aangezien de raamkaders volledig vooraf in de werkplaats worden geassembleerd. Dit gaat niet ten koste van de architecturale esthetische eigenschappen, aangezien met slanke profielen van slechts 65 mm breed wordt gewerkt. ConceptWall 65-EF beantwoordt bovendien aan de strengste prestatievereisten op het vlak van water- en luchtdichtheid en bestendigheid tegen de wind.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Reynaers Aluminium. Meer informatie