Efficiënt en duurzaam Facafix gevelmontagesysteem voor Sluishuis Amsterdam (video)

Net over de brug van de Amsterdamse wijk Zeeburg naar IJburg word je verwelkomd door Sluishuis, een gebouw met een magnetische aantrekkingskracht. Vanaf een openbare trap biedt Sluishuis een schitterend uitzicht over Amsterdam, vanaf de wandelsteiger kijk je uit over het meer en zit je middenin de bedrijvigheid van de binnenhaven en terrasjes. In Sluishuis komen 442 woningen – koop en huur, allemaal duurzaam energieneutraal. Een basisvoorwaarde voor een energieneutraal gebouw is natuurlijk een ononderbroken isolatieschil. Die zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat, maar voorkomt ook dat een gebouw te warm wordt.

Het Facafix gevelmontagesysteem bleek ook bij Sluishuis de oplossing voor duurzaam hoge isolatiewaarden en een comfortabel binnenklimaat. Waarom viel bij Sluishuis de keus van gevelbouwer Eskra op de Facafix methode? Eén factor is het gebruiksgemak en de garantie op blijvende kwaliteit. Facafix is een efficiënt systeem dat bij elk type en elke isolatiedikte gebruikt kan worden zonder de isolatieschil te onderbreken. Met een minimum aan materiaal (houten regels) lijnt de gevelbouwer snel een zelfdragende constructie uit die geschikt is voor gevelafwerking naar keus. Met de huidige schaarste aan materiaal en mankracht is die tijd- en materiaalwinst een enorm voordeel. De geventileerde Facafix opbouw voorkomt inwerking van vocht/condens, waardoor de isolatie en gevelafwerking in uitstekende staat blijven.

Veiligheid staat bij het Facafix gevelsysteem voorop, een custom zink-nikkel coating geeft de Facafix gevelschroeven een corrosiebestendigheid van maar liefst 700 uur zoutsproeitest. Facafix biedt een uitgebreid assortiment gevelschroeven waardoor het systeem geschikt is voor elke isolatiedikte. Dat kunnen dikke of dubbele lagen zijn, maar in het geval van renovatie ook heel dunne isolatie. Het systeem is flexibel, wat wil zeggen dat het volledig wordt afgestemd op gebouwhoogte, windbelasting en keuze van gevelafwerking.

Voor elk renovatie- of nieuwbouwproject bieden wij een zorgvuldige berekening en deskundige begeleiding bij opstart van het project. Het Facafix programma omvat bijpassende isolatiebevestigingen, waaronder de Facafix clip die gebruik maakt van de gevelconstructiebevestiging om het aantal doorboringen van de isolatie nog verder te beperken. Meer weten? Neem contact op met Borgh Facafix, telefoon +31 (0)36 5369333 of stuur een mail naar info@borgh.net.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Borgh Facafix. Meer informatie