Duurzame metamorfose met gevelfolie

Een nieuwe look and feel voor je gebouw, je verweerde gevelpanelen, kozijnen of een vervaagde overheaddeur oplappen? Overweeg het gebruik van een (gevel)folie. Met een relatief eenvoudige ingreep zorgt BuildingWrap Folie Techniek voor een ware metamorfose, waarmee je ook nog eens heel gunstig scoort qua CO2-voetfadruk. Een gesprek met algemeen directeur Roy Sloof.

Al meer dan 30 jaar is BuildingWrap Folie Techniek gespecialiseerd in het verfraaien van objecten en gebouwen met folies. “De folies zijn in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld, wat maakt dat we anno 2022 vrijwel alle vormen kunnen ‘beplakken’”, zegt Sloof. “Zo ligt de rekbaarheid van een folie tegenwoordig op zo’n 150%, terwijl we het vroeger moesten doen met slechts 5 tot 10%. Dat maakt natuurlijk een enorm verschil. Ook de kleefkracht is enorm toegenomen, net als de duurzaamheid overigens.”

Frisse uitstraling
Kunststof, aluminium, Trespa, glas, hout en zelfs baksteen laten zich volgens Sloof perfect met een folie wrappen. De redenen om te kiezen voor een folie zijn legio. “Het merendeel van de aanvragen gaat over gebouwen die worden opgeknapt of die een nieuwe functie of huisstijl krijgen”, zegt Sloof. “Met een folie geven we een gebouw binnen no time een nieuwe en frisse uitstraling. Het is immers zonde om de bestaande gevel en kozijnen, die vaak nog perfect hun functie vervullen, te vervangen. Met een folie verlengen we de levensduur met minimaal 15 jaar, en daarna kunnen we die actie gewoon herhalen.” Sloof ziet ook andere beweegredenen om te kiezen voor wrappen. “Een standaard kleur voor een gevelpaneel, deur of kozijn is vaak goedkoper dan een exclusieve kleur. Het achteraf wrappen in de gewenste kleurstelling kan een interessant alternatief zijn. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld het glas. Wij kunnen achteraf een zonwerende of inbraak vertragende folie aanbrengen, wat maakt dat je met standaard glas uit de voeten kunt, waarvan de levertijden veelal ook nog eens gunstiger zijn.”

Het wrappen van een gevel geeft direct resultaat en de mogelijkheden zijn oneindig. “We werken met producten van gerenommeerde foliefabrikanten. Alle kleuren zijn inmiddels wel verkrijgbaar, ook nog eens met keuze uit een mat, glans of metallic afwerking, al dan niet voorzien van een structuur. Zo hebben we recent een verweerde aluminium gevel van een bedrijfspand in Wageningen voorzien van met een folie met houtnerfpatroon. De klant wilde aanvankelijk het aluminium vervangen voor hout, maar bereikt met deze beperkte ingreep nagenoeg hetzelfde resultaat. Het eindresultaat is werkelijk prachtig en de reacties zijn lovend. Het heeft zelfs geleid tot de nodige vervolgopdrachten.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar BuildingWrap Folie Techniek Meer informatie