Dörken voorziet villa in Overschild van innovatieve gevelbescherming (video)

Het Groningse dorp Overschild is weer een markante villa rijker. Achter de houten gevelbekleding in Thermo Fraké met open voegen bevindt zich een unieke gevelfolie die het duurzame karakter van de villa onderstreept. De DELTA®-FASSADE-gevelfolie van Dörken combineert een aantal unieke eigenschappen: waterdichtheid, dampdoorlatendheid, UV-bestendigheid en het product is bovendien vlamdovend.

Dörken is producent en ontwikkelaar van gevelfolies met een indrukwekkend trackrecord. Het bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring in de productie van Fassade-gevelfolies. “We hebben de afgelopen decennia ontzettend veel kennis en knowhow opgebouwd, zowel over het product als de applicaties”, zegt Jeroen Koebrugge, accountmanager bij Dörken Benelux. Het gebruik van een dergelijke gevelfolie is essentieel in een ontwerp met een open houten gevelbekleding, zoals hier in het Groningse Overschild.

Unieke eigenschappen

In dit geval heeft de aannemer gekozen voor de DELTA®-FASSADE-gevelfolie van Dörken, een damp-open gevelfolie voor constructies met open voegen tot 30 mm. De folie verenigt zoals gezegd meerdere eigenschappen ineen. “Het product is slagregendicht, belangrijk voor de bescherming van de gevel ook tijdens de bouw”, legt Jeroen uit. “Je kunt immers al aan de afbouw beginnen nog voordat de gevelbekleding is aangebracht. De folie is dampdoorlatend én UV-bestending dankzij toevoeging van een speciale acrylaatcoating. Tot slot is de gevelfolie vlamdovend en voldoet aan Eurobrandklasse B.” Dat laatste geldt trouwens ook voor de DELTA®-TAPE FAS, de speciale zwarte UV-bestendige tape voor het wind- en waterdicht afdichten van de naden van de gevelfolie. “Wij zijn de enige fabrikant en leverancier die de complete opbouw, dus zelfs de tape als de folie, brandwerend heeft laten testen.”

De DELTA®-FASSADE-gevelfolie van Dörken is via bouwhandel STIHO geleverd aan de aannemer op locatie. “Dörken heeft zijn oorsprong en fabrieken in Duitsland, maar in elk land eigen verkoopkantoren”, zegt Jeroen. “Voor de Benelux opereren we vanuit Zellik (B) en leveren we onze producten, waaronder dus de gevelfolies, via geselecteerde dealers. STIHO is voorraadhoudende dealer van de DELTA®-FASSADE-gevel folie en toebehoren. Het product laat zich gemakkelijk verwerken en is ook verkrijgbaar in een PLUS-versie, voorzien van dubbele kleefstroken, voor een wind- en regendichte overlapping.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Dörken. Meer informatie