Boon Edam levert draai- en schuifdeuren bij Hoog Catharijne in Utrecht (video)

Hoog Catharijne is een grotendeels overdekt winkel-, kantoor- en woningcomplex, deels vallend in de binnenstad van de Nederlandse stad Utrecht. Het loopt vanaf het Stationsplein, naar het Vredenburg en biedt onderdak aan honderden winkels, zalen, kantoren en woningen. Het is in handen van beleggingsinstelling Klépierre, eigenaar van verscheidene grote winkelcentra.

Volledig vernieuwd
Het winkelcentrum is een grote verandering ondergaan, het winkelgebied aan de Jaarbeurszijde van het station en de traverse tussen het station en Hoog Catharijne, zijn uit handen gegeven aan de gemeente c.q. de NS, en daarvoor in de plaats heeft Klépierre aan de binnen stadszijde drie nieuwe gebouwen mogen ontwikkelen: De Vredenburg, het Poortgebouw en het Paviljoen. Ook zijn de bestaande bebouwing van het winkelcentrum is volledig vernieuwd, de winkelunits zijn gemiddeld groter geworden, ook zijn er meer units bijgekomen met een extra etage. Op 5 april 2017 is het eerste volledig opnieuw gebouwde deel geopend.

Nieuwe entrees
Aan de kant van Utrecht Centraal is er een nieuwe entree en deze sluit aan op het Stationsplein. Je kunt via de Noord- en Zuidpassage droog en prettig richting het Vredenburgplein en de oude binnenstad lopen. Aan het Vredenburgplein is ook een nieuwe entrée van Hoog Catharijne gemaakt.

De stadskamer
De stadskamer is het kloppende hart van het nieuwe Hoog Catharijne en in 2018 geopend. De stadskamer heeft een vijftien meter hoge, transparante binnenruimte. De wensen van de eigenaar was Hoog Catharijne te verbinden met de geschiedenis van de binnenstad. En dat is zeker gelukt met de drie grote glazen watereilanden. De stad wordt van buiten naar binnen gehaald. De overdekte binnenruimte overbrugt de Catharijnesingel en verbindt twee delen van het winkelcentrum. Door gebruik te maken van een glazen dak, grote glaspuien en drie watereilanden toont de stad zich aan de bezoekers.

Indrukwekkende hoge draaideuren
In het stadskamerdeel van Hoog Catharijne installeerde Boon Edam 2 hoge in glas en hoogglans RVS uitgevoerde automatische Tourniket draaideuren. Daarnaast zijn er nog een automatische Tourniket draaideur, een grote automatische Tournex draaideur alsmede een zestal automatische schuifdeuren te vinden in dit fantastische project.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Boon Edam. Meer informatie