Softwarespecial: Orgadata, continu investeren in innovatie loont

Bedrijven die blijven investeren in de ontwikkeling en productie van innovatieve oplossingen, hebben een gezonde basis om verder te groeien. De naam Orgadata staat al jaren synoniem voor innovatie. De firma achter softwarepakket LogiKal blijft de raam- en deurfabrikanten en gevelbouwers met nieuwe vooruitstrevende oplossingen bestoken en hecht grote waarde aan de samenwerking met partners.

Onze filosofie is dat samenwerking steeds belangrijker wordt, stelt Paul Thyssen van Orgadata. “Wij als Orgadata proberen met alle toeleveranciers binnen de gevelbouw samen te werken. Een correcte en actuele data-uitwisseling is hierin ontzettend belangrijk. Zo werken we al samen met verschillende software- en ERP leveranciers, zoals CAD-Plan (ATHENA) en Profity, maar ook toeleveranciers zoals VBH Nederland voor het hang- en sluitwerk. Doordat de software met elkaar kan ‘praten’ hoeft data maar op één plaats te worden aangemaakt en onderhouden. Daarmee wordt een aanzienlijke efficiencyslag geboekt en wordt de kansen op fouten gereduceerd. Iedereen werkt immers met dezelfde dataset.”

Samenwerken met partners
Thyssen somt enkele voordelen van de samenwerking met partners op. “In ATHENA kunnen de elementen van LogiKal worden ingelezen. Als de elementen in LogiKal worden veranderd, verandert de tekening in ATHENA ook. Tevens kan het 3D model in LogiKal worden geïmporteerd, inclusief alle CNC bewerkingen, om alle overige handelingen (calculeren, optimalisaties, automatisch genereren CNC machinegegevens, enz.) uit te voeren. De koppeling met Profity is op zijn beurt ideaal om de gegevens uit LogiKal (materiaalbehoefte, werktijden, enz.) te gebruiken voor de planning, inkoop, etc. in het ERP systeem. Tot slot heeft VBH een beslagdatabase aangemaakt, zodat de LogiKal gebruiker automatisch de beslagen kan inlezen en toepassen op de verschillende profielsystemen. LogiKal genereert ook hiervoor weer automatisch alle CNC bewerkingen.”

De beste ramen, deuren en gevelsystemen
LogiKal van Orgadata is dus dé software voor de raam- en deurfabrikant en de gevelbouwer. Het bedrijf is jong, modern, dynamisch en innovatief, en werkt nauw samen met verschillende scholen, hogescholen en universiteiten, waaronder ook de Campus Winschoten, de Stenden University in Emmen en de Rijksuniversiteit Groningen. De hypermoderne werkomgeving en de prima sfeer zijn de voedingsbodem voor de ontwikkeling van waardevolle IT-oplossingen. Orgadata komt steeds met nieuwe, innovatieve oplossingen en ondersteunt op die manier de klanten met het oog op een verdere digitalisatie in de toekomst. Dat is al langer bekend in de sector en steeds meer gebruikers wereldwijd vertrouwen op de ondersteuning van LogiKal. Ze plannen en produceren hun projecten met deze software, omdat ze weten dat met LogiKal de beste ramen, deuren en gevelsystemen ontstaan.

Een recent voorbeeld van de innovatieve kracht van Orgadata is Logikal MES (Manufacturing Execution System), de ideale uitbreiding voor Logikal die de verschillende stappen in het productieproces van ramen, deuren en gevels digitaliseert, optimaliseert en stuurt, en zo de werkposten volledig moderniseert. “Met deze software zal de efficiëntie van massaproductie ook mogelijk zijn bij de productie van enkelstuks,” zegt Thyssen. “Daarnaast ligt de focus zoals gezegd op de samenwerking met partners. We staan in principe open voor een samenwerking met iedere partij in de gevelbranche om zo de branche samen naar een hoger (efficiency)niveau te brengen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar OrgadataMeer informatie