Ramen, deuren en gevels ontwerpen, calculeren én produceren met LogiKal

LogiKal van Orgadata is misschien wel het meest gebruikte softwarepakket in de ramenindustrie. “Met LogiKal is iedere fabrikant in staat om ramen, deuren en vliesgevels voor elke type en afmeting te ontwerpen, te calculeren en te produceren,” zegt Johan Vancoillie van Orgadata. “Onze roots liggen in de aluminium ramenindustrie, maar we merken een sterke groei in de PVC-markt, zeker in België.”

LogiKal wordt door Orgadata geleverd met kant-en-klare databases en werkt met bijna elk merk profiel. “Onze software is bijna niet meer weg te denken uit de ramenindustrie,” zegt Vancoillie trots. “Ook nieuwkomers op de Beneluxmarkt zijn in LogiKal vertegenwoordigd, dus een nieuw profielhuis binnenhalen kan veilig met LogiKal. Daar ligt ook onze grote kracht: gevelbouwers en raam- en deurfabrikanten zijn minder en minder gebonden aan één systeemhuis. Steeds meer bedrijven werken ook met meerdere systeemhuizen door elkaar. Dat kan een hybride vorm zijn, aluminium en kunststof, maar evengoed meerdere aluminium systemen. Onze software koppelt bovendien naadloos met software van beslagleveranciers, machineleveranciers of externe softwareleveranciers, zoals CAD- en ERP-systemen.”

Johan Vancoillie, Area Sales Manager bij Orgadata

LogiKal 12 en LogiKal MES
Inmiddels heeft LogiKal al versie 12 bereikt, die in januari 2022 op de Polyclose wordt gepresenteerd. “In LogiKal 12 is alles nog duidelijker geworden. We maken een enorme sprong voorwaarts met een structuur die te vergelijken is met die van de bekende MS Office-programma’s. Daarnaast tonen we ook LogiKal MES op Polyclose. MES staat voor ‘Manufacturing Execution System’. Daarmee kan de hele werkplaats gedigitaliseerd worden, tot een niveau dat papier overbodig wordt. MES is hét controlecentrum voor digitale en papierloze productie in raam- en vliesgevelconstructie. Naast procesoptimalisatie (tijd en geld besparing) heeft MES ook als voordeel dat faalkosten drastisch omlaaggaan. Zo verdient digitalisering zichzelf terug.”

Digitaliseren is een hot topic in België. “We merken dat steeds meer bedrijven investeren in nieuwe software en dat is goed te begrijpen,” vindt Vancoillie. “Digitaliseren leidt tot meer overzicht en efficiëntie. Men kan met dezelfde mensen meer werk verzetten. Zelfs mensen die niet uit de branche komen of super geschoold zijn, kunnen prima uit de voeten met onze software. Tot slot is LogiKal absoluut klaar voor BIM. Die trein gaat ook in België rijden, dus mis hem niet. Alvast tot ziens op de beurs.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar OrgadataMeer informatie