HiCAD: 2D en 3D CAD-oplossing voor de dak- en gevelbranche

De gevelbouwbranche staat steeds vaker voor (ontwerp)uitdagingen. Vanuit de markt komt er meer vraag naar architectonisch opvallende gevels waarbij de bouwwerken steeds groter en complexer worden. Om snel en foutloos te kunnen werken, is goede CAD-software dan ook van essentieel belang in het engineeringsproces.

De CAD-software HiCAD biedt ruimtelijk inzicht in het tekenenproces waardoor in een vroeg stadium onjuistheden kunnen worden afgevangen om fouten op de bouwplaats te voorkomen. Het uitwisselen van tekeningen van 2D naar 3D is namelijk erg tijdrovend en de wijzigingen worden vaak alleen in 2D doorgevoerd. Het gevolg is veel fouten in het 3D-model. Met HiCAD kun je in één model zowel in 2D als 3D modelleren. Hierdoor kun je gemakkelijk aanzichten, doorsneden en aansluitingen nauwkeurig aanpassen in het 2D-model en worden wijzigingen automatisch doorgevoerd wanneer je switcht naar 3D. Zo bespaar je veel tijd en worden fouten voorkomen.

De software heeft een bi-directionele koppeling met LogiKal© en een standaard productenbibliotheek met Alucobond© panelen. Hierdoor kunnen snel kozijnen en gevelelementen in je CAD-model geplaatst worden. Met één druk op de knop genereer je daarnaast gemakkelijk verschillende productiedocumenten. Hierdoor kan het model rechtstreeks worden doorgezet naar productie, maar is ook alle informatie aanwezig voor het gehele BIM-proces. Tot slot biedt HiCAD verschillende modules aan, zodat deze altijd aansluiten op de wensen en behoeftes van onze klanten.

Maar niet alleen met de software speelt ISD Group in op de behoefte van zijn klanten. Zij bieden klanten de mogelijkheid voor eigen inbreng op de softwareontwikkeling. Door in gesprek te zijn en te blijven met klanten kan ISD nieuwe functies ontwikkelen en hiermee inspelen op concrete behoeftes uit de markt. Zo heb je met de CAD-software van ISD praktijkgerichte tools in handen en kun je sneller en efficiënter modelleren. Snelheid, inzicht en foutreductie zijn hierbij hét sleutelwoord.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ISDMeer informatie