Familiebedrijf Van Oorschot Aluminium kiest voor HiCAD

Al drie generaties lang is Van Oorschot Aluminium een gevestigde naam als producent van aluminium ramen, deuren, vliesgevels, schuifpuien en vouwwanden. Om ook in de toekomst relevant te blijven, investeerde het bedrijf in HiCAD software van ISD voor 2D- en 3D-ontwerp. Een gesprek met Bart Verbakel, tekenaar en werkvoorbereider bij Van Oorschot Aluminium, over de weloverwogen keuze voor HiCAD.

Werd voorheen het 3D-tekenwerk nog uitbesteed aan een partner, inmiddels is Van Oorschot Aluminium zelf bedreven in het 3D-tekenen. “Omdat de vraag naar 3D BIM steeds grotere vormen aanneemt, zijn we op een gegeven moment op zoek gegaan naar een geschikt 3D CAD-softwarepakket”, weet Verbakel. “Via bevriende partners en gesprekken met concullega’s zijn we bij ISD Benelux terechtgekomen. Na verschillende gesprekken over en weer en een uitgebreide demo waren we overtuigd van de kwaliteiten en mogelijkheden van HiCAD voor onze business.”

Perfecte ondersteuning
In april 2021 is ISD Benelux gestart met de implementatie van HiCAD bij Van Oorschot Aluminium. “Vrij kort daarna hebben we een training gevolgd om alle ins en outs van de software te leren kennen”, zegt Verbakel. Inmiddels zijn er al diverse projecten in 3D uitgetekend in HiCAD, zoals appartementencomplex De Mersjant in Tilburg en de laatste fase van De Jonkvrouw in Geldrop. “Natuurlijk, bij het leren en werken met nieuwe software loop je altijd wel tegen bepaalde zaken aan, maar vanuit ISD Benelux mogen we rekenen op een perfecte ondersteuning. Er wordt echt met ons meegedacht, ook als we bijvoorbeeld bepaalde functionaliteiten missen. Deze worden dan in een volgende update meegenomen. Bij andere softwarebedrijven ben je vaak niet meer dan een nummertje, bij ISD Benelux wordt er echt naar je geluisterd.”

Verbakel tot besluit: “Nu we in eigen huis 3D BIM-projecten kunnen aanvliegen, opent dat deuren voor andere (complexe) projecten. HiCAD biedt de mogelijkheid om heel snel tussen 2D en 3D te switchen en is 1 op 1 verbonden met LogiKal en ReynaPro, het bewerkingsprogramma van onze profielleverancier Reynaers Aluminium. Als je in één programma iets wijzigt, wordt dat direct doorgevoerd in het andere programma. Wel zo efficiënt. Tot slot is het zelfs mogelijk om vanuit de software rechtstreeks de machines in onze fabriek aan te sturen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ISDMeer informatie