E·R·Plus: smeerolie voor aluminium constructeurs

De dagen waarop projecten manueel en intuïtief worden gepland, lijken geteld. Met de toenemende complexiteit van gebouwen, een krappe arbeidsmarkt en een enorme druk op prijzen en levertijden is het cruciaal om projecten zo efficiënt mogelijk aan te vliegen. De real-time beschikbaarheid van digitale informatie is essentieel. Een branchespecifiek ERP-systeem vormt de smeerolie voor aluminium constructeurs en bewaakt zowel de logistiek als het procesverloop.

Altijd en overal de beschikking hebben over real-time projectgegevens zorgt ervoor dat afstanden worden verkort en vragen overbodig zijn. Tegelijkertijd wordt het foutpercentage aanzienlijk verminderd, de efficiëntie in de planning verhoogd en gaat de kwaliteit er fors op vooruit. Dat zegt Mauries Boley van ASteQ, leverancier van E·R·Plus software. ASteQ is een dochteronderneming van T.A. Project uit Duitsland, die met de eigen ontwikkelde E·R·Plus software tot de toonaangevende IT-bedrijven voor ERP-oplossingen op het gebied van metaal-, gevel- en staalconstructies behoort. “De functies voor human resources, financiële en materiele middelen die binnen E·R·Plus zijn geïntegreerd, vormen de basis voor een perfecte interactie tussen alle bedrijfsprocessen van een aluminium constructeur.”

Branchespecifiek ERP
Hét onderscheidende element van E·R·Plus is volgens Boley dat het ERP systeem specifiek is ontwikkeld voor en gericht op gevelbouwers en raam- en deurfabrikanten. “Koppelingen met andere toonaangevende softwareproducten binnen de gevelbouwsector zorgen voor een verregaande gegevensuitwisseling. Denk hierbij aan calculatiesystemen als LogiKal en SchüCal en CAD-systemen als HiCad en ATHENA. E·R·Plus vormt de smeerolie die het totaalplaatje bewaakt, zowel qua logistiek als procesverloop. Ook aan de achterzijde koppelen we met de boekhoudsoftware zoals Exact, Accountview, SAP, enz. Een ander groot pluspunt is dat E·R·Plus ook een cloud gebaseerde oplossing heeft. Het geeft gebruikers van onze software de mogelijkheid om informatie op elke locatie te kunnen inzien en bewerken, maar ook om vragen te stellen en processen op te volgen. Van (thuis)kantoor naar de werkvloer of van de werkvloer naar medewerkers op de bouwplaats en uiteraard vice versa.”

E·R·Plus beschikt over specifieke apps, denk aan Urenregistratie, Voorraadbeheer en Service. Deze apps verschaffen mobiele informatie maar niet meer dan strikt noodzakelijk. “Op die manier wordt het beeld niet vertroebeld door randzaken die voor een bepaalde handeling overbodig zijn. Met AsteQ zorgen we ervoor dat de synergie tussen systemen niet alleen op papier bestaat, maar dat deze ook in de praktijk wordt toegepast.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ASteQMeer informatie