Digitaliseren van mobiele werkprocessen

In de bouw wordt nog veel met papier gewerkt. Onnodig en veel te omslachtig, vindt Rob Willems van Tablet Forms. Met zijn automatiseringsbedrijf richt hij zich op het digitaliseren van met name de mobiele werkprocessen in de bouw, infra en installatie. Waarbij de vakman op locatie heel eenvoudig van informatie kan worden voorzien en dit via geautomatiseerde workflows kan delen met de juiste personen op kantoor of waar dan ook.

Tablet Forms omvat een centraal platform in de cloud waarop een aantal apps actief is. “Allemaal gericht om informatie eenvoudig te kunnen vastleggen en delen”, zegt Willems. “Het grote voordeel van ons platform is flexibiliteit. Daardoor kunnen we heel snel en tegen lage kosten maatwerk leveren. Hele specifieke mobiele werkprocessen digitaliseren we op zo’n manier dat het perfect past bij de werkwijze van onze klant. Met een sterke focus op gebruiksgemak zodat de vakman meer tijd en aandacht heeft voor zijn of haar kerntaken.” De doelgroep van Tablet Forms is breed. “Onze clientèle varieert van zzp’ers tot grote multinationals en alles daartussen. Bij de kleinere bedrijven begeleiden we veelal de transitie van papier naar digitaal, terwijl we voor de grotere ‘jongens’ vaak invulling geven aan heel specifieke processen of projecten waarin de ‘eigen’ automatisering niet kan voorzien. Om technische of capaciteitsredenen.”

Drie app’s
Tablet Forms levert drie verschillende app’s. TF Documents, TF Maps en TF Plans. “Deze laatste is in de bouw populair tijdens het schouwen, bouwen en opleveren van projecten”, zegt Willems. “Je kan er eenvoudig bouwtekeningen en plattegronden in uploaden. In de plattegrond kan door de vakman eenvoudig een marker gepind worden op een locatie waarna de juiste vragenlijst zich opent en ingevuld kan worden. Automatische workflows zorgen ervoor dat de juiste personen, de juiste informatie op tijd ontvangen. Indien gewenst kunnen volledig automatisch rapporten worden gegenereerd uit de vastgelegde data. Informatie delen en samenwerken met onderaannemers en opdrachtgevers wordt zo wel heel gemakkelijk. Bovendien scheelt het veel tijd in projectoverleg. En met het oog op de naderende Wet kwaliteitsborging (Wkb) bouw je heel makkelijk je dossier op.”

Kritisch
We hebben een andere kijk op digitalisering dan de meeste softwarebedrijven, vindt Willems. “Sinds het bestaan van tablets en smartphones zijn we al bezig met de ontwikkeling van ons platform en het digitaliseren van mobiele werkprocessen. Maar onze roots liggen in de drukkerijwereld. Daar hebben we geleerd heel erg kritisch te kijken naar wat de klant daadwerkelijk nodig heeft. Daarbij richten we ons vooral op de eindgebruiker. Wat heeft hij of zij nodig om makkelijk en snel te werken? Dan maak je kennelijk andere beslissingen in het ontwerp van je software en de formulieren, zo blijkt uit de vele positieve reacties van onze klanten. ‘Make Work Flow’ is het doel dat we nastreven voor onze klanten. Nooit meer gedoe met papieren formulieren maar efficiënte bedrijfsprocessen die staan als een huis. Het op maat maken van de formulieren conform de workflow van onze klanten doen we in principe binnen vijf werkdagen. Daarna kan je direct aan de slag. Ons platform is ook in een whitelabel oplossing beschikbaar en koppelt eenvoudig met bestaande software, zoals een boekhoudpakket of een ERP-systeem.”

Tablet Forms is de meest gebruiksvriendelijke en flexibele digitale tool voor de bouwplaats waarmee je tijd bespaart én de kwaliteit van werk verbetert. Zonder dure investeringen en zonder lange implementatietrajecten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Plan hier een demo.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Tablet Forms Meer informatie