Digitale databank voor hang- en sluitwerk

Als expert in raam- en deurtechniek levert VBH Nederland hang- en sluitwerk voor alle in Nederland gangbare profielsystemen. Met een digitale databank in Logikal en integrale connecties met branchespecifieke ERP-systemen is er voor gevelbouwers veel winst te behalen in tijd én geld.

“Met onze software kan de afdeling calculatie, werkvoorbereiding, engineering en productie van een gevelbouwer aanzienlijke besparingen realiseren”, begint Wim de Snayer, commercieel directeur bij VBH Nederland. “Dat resulteert in minder fouten, meer snelheid en een efficiënter productieproces. In onze databank zijn alle producten (drangers, sloten, scharnieren, enz.) opgenomen van gerenommeerde leveranciers om een raam of deur werkend te krijgen. Al die producten zijn verrijkt met zowel commerciële data (om eenvoudig en snel te calculeren) als alle technische data (boor- en freesmaten voor de aansturing van de CNC-machines, noodzakelijk om het product in te bouwen).”

Standaardisatie
De meest gangbare deurfuncties zijn door VBH Nederland ook nog eens gestandaardiseerd. De Snayer: “Onze uitgebreide kennis en expertise van hang- en sluitwerk hebben we als het ware gedigitaliseerd in onze Logikal-databank. Er zijn voorgedefinieerde slot- en paniekdeur pakketten geconfigureerd op basis van de functie van een deur en het profielsysteem. Op het moment dat een calculator of werkvoorbereider een bepaald slot kiest, worden automatisch de passende sluitplaten geselecteerd. Niet elk slot past namelijk in elk profielsysteem en niet elke sluitplaat bij elk type slot. Al die logica is verwerkt in de databank: alleen die producten worden getoond, die technisch op het geselecteerde profielsysteem passen. Dit zorgt voor meer eenheid in het gehele proces van calculatie, werkvoorbereiding en productie, zodat de gevelbouwer zich meer kan focussen op juist de uitzonderingen en complexere vraagstukken.”

VBH maakt tot slot ook werk van een geautomatiseerd bestelproces. “Wij kunnen het ERP-systeem van onze klanten via een EDI-koppeling verbinden met het onze”, zegt De Snayer. “Door het gehele bestelproces te automatiseren, worden ook aan die kant fouten gereduceerd. Het leidt eveneens tot aanzienlijke kostenbesparingen en een verhoging van de efficiency.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar VBHMeer informatie