Digitale alleskunner voor de gevelbouw

De homepage van het bedrijf spreekt vol vertrouwen over de alleskunner voor de gevelbouw: de term is gericht op de veelzijdigheid van LogiKal dat door Orgadata is ontwikkeld en op de markt wordt gebracht. Eén software voor alle gevallen. Welk systeemhuis er ook gebruikt wordt, welke profielen, beslag en andere toebehoren er verwerkt worden of welke machines er in de werkplaats gebruikt worden – Logikal ondersteunt altijd.

Centrum van het softwarelandschap
Fabrikanten van ramen, deuren en gevels plannen en produceren hun producten met Logikal. De software brengt het hele dagelijkse leven van verwerkers in kaart. Men is verzekerd van digitale ondersteuning in alle fasen: van projectinvoer tot calculatie, offerteopmaak, constructie, werkvoorbereiding en intelligente aansturing van CNC-machines. Statica berekenen, wandaansluitingen maken of schoren bepalen: alles is eenvoudig mogelijk met Logikal. Daarnaast biedt de software gebruikers een geïntegreerd CAD-systeem en een aantal standaard interfaces, bijvoorbeeld naar AutoCAD maar ook naar PPC- en ERP-systemen. Door de vele interfaces zien fabrikanten van ramen, deuren en gevels het Logikal-programma al lang als het centrum van hun gezamenlijke softwarelandschap.

Magische hand
Uniek zijn de bidirectionele real-time interfaces. De programma’s wisselen bijna automatisch informatie met elkaar uit. Als er bijvoorbeeld een afmeting wordt gewijzigd in LogiKal, past de tekening in het CAD-programma zich onmiddellijk aan, alsof het wordt geleid door een magische hand. Dit voordeel kan ook worden gebruikt in tegenovergestelde richting van het betreffende CAD-programma naar LogiKal. “Hierdoor worden manuele handelingen in aanzienlijk verminderd, aangezien elke medewerker de gegevens niet meer zelf hoeft in te voeren. Dit bespaart tijd en verhoogt de veiligheid omdat iedereen altijd met dezelfde data werkt”, legt Paul Thyssen van Orgadata uit. Dergelijke real-time interfaces bestaan ​​bijvoorbeeld naar tekenprogramma’s als Athena en HiCAD en naar ERP-oplossingen zoals ERPlus.

Logikal van Orgadata is ook een betrouwbare partner in de werkplaats. Dit wordt onder meer gewaarborgd door de interfaces naar veel verwerkingsmachines. De machines van alle relevante fabrikanten kunnen direct vanuit LogiKal worden aangestuurd – gewoon door op een knop te drukken. En helemaal nieuw is LogiKal MES – een door Orgadata ontwikkeld productiebesturingssysteem dat perfect aansluit bij de Logikal-software. Logikal MES digitaliseert, regelt en optimaliseert de productie in de hallen van de raam-, deur- en gevelbouw.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar OrgadataMeer informatie