ATHENA en APOLLON: de A en O in het gevelontwerp

Veranderingen maken deel uit van de dagelijkse planning. Juist hier bieden parametrische oplossingen voor metaalbouw en geveltechniek zoals APOLLON van CAD-PLAN voordelen ten opzichte van conventionele CAD-programma’s: wijzigingen in de gevelgeometrie, profielen, vullingen of aansluitingen, bijvoorbeeld, kunnen worden gerealiseerd met aanzienlijk minder tijd en ontwerpinspanning.

Zodra alle componentparameters en onderlinge afhankelijkheden zijn gedefinieerd, worden zelfs meervoudige wijzigingen en opeenvolgende wijzigingen consequent en automatisch doorgevoerd op alle profielen en verbindingen. Dit maakt de planning flexibeler en helpt fouten als gevolg van veranderingen te voorkomen. In de interactie van de twee elkaar aanvullende programma’s kan de ATHENA-tekening van de gevel worden overgebracht naar APOLLON, als alternatief door de architect worden geïmporteerd of rechtstreeks in APOLLON worden gemaakt.

Na het definiëren van de buitenzijde van de gevel kunnen fabrikantspecifieke of eigen gevelprofielen worden geselecteerd en aan het asmodel worden toegewezen. Een profielafhankelijke definitie van draaipunten helpt profielbotsingen te vermijden in geval van veranderingen. De profielen worden dan automatisch met elkaar verbonden volgens de gekozen aansluiting. Als gevelprofielen of vullingen worden gewijzigd, worden alle profielverbindingen, inclusief afdichtingen, glaslatten of ravelingen, automatisch aangepast. Veranderingen in de geometrie worden ook volledig automatisch bijgehouden gedurende de gehele constructie. Het ontwerp van bevestigingen, verbindingsbeugels, enz. kan ook parametrisch worden uitgevoerd.

Vanuit het 3D-model worden associatief gekoppelde productietekeningen, positietekeningen en stuklijsten gegenereerd, die zich automatisch aanpassen in geval van wijzigingen. Het volledige ontwerp kan via de CAM-interface naar de CNC-productie worden overgezet. De aanzichten, doorsneden, details en isometrische gegevens kunnen vervolgens worden geïmporteerd in ATHENA, waar ze verder kunnen worden verwerkt en samengevoegd tot verwerkingstekeningen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar CAD-PLANMeer informatie