Nederlandse gevelspecialist verovert Verenigd Koninkrijk

Het in Rijen gevestigde APS Facade Design houdt zich dagelijks bezig met het ontwerpen van state of the art gevels voor gebouwen in binnen- en buitenland. Vooral in het Verenigd Koninkrijk blijken ze gecharmeerd van de unieke kijk van APS Facade Design op de gevel. Recent zijn er twee prachtige projecten in Londen opgevelerd; Imperial West College Block C en 145 City Road. Managing Director Elvir Hadic licht beide projecten nader toe.

De keuze voor een bepaald type gevel is volgens Hadic altijd een combinatie van esthetiek, functionaliteit en beveiligingseisen. “Daarom vereist een krachtig gevelontwerp zeer esthetische en functionele oplossingen. De gevel is immers het visitekaartje van het architectonisch ontwerp van een gebouw. In nauw overleg met onze opdrachtgevers bedenken we de meest praktische en kosteneffectieve oplossingen om tegemoet te komen aan de architecturale ontwerpintentie. Onze ingenieurs hebben een schat aan ervaring met gevelprojecten in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en sinds kort ook in de Verenigde Staten (New York). We werken bovendien samen met onafhankelijke test- en adviesbureaus, zodat we water- en luchtdichtheidstests, brandtests en akoestische en thermische tests kunnen coördineren en leveren.”

Imperial West College Block C is een project in Londen dat we samen met LORF (Laing O’Rourke Facades) hebben gerealiseerd, vervolgt Hadic. “De gevels zijn uitgevoerd met het Kawneer Unitized Systeem. Het betreft zo’n 2.200 m2 aan AA201 enkele huid gevel, ruim 1.900 m2 AA265 custom made dubbele huid gevel en nog eens voor 600 m2 aan AA720 ramen en deuren. Daarnaast hebben we ook nog circa 500 m2 aan koperen gevelbekleding geëngineerd. Ook project 145 City Road is grotendeels uitgevoerd met de profielen van Kawneer. In samenwerking met Mace Facades en Kawneer Special Projects hebben we de gevel uitgevoed met Kawneer AA265 dubbele huid gevel, specifiek gemaakt voor dit project. De gevelelementen zijn bekleed met GRC (Glass fiber Reinforced Concrete) panelen die samen ongeveer 1.200 kg wegen voor een standaard paneel. Verder zijn in dit project ook nog de Kawneer AA201, AA100 en AA720 systemen toegepast.”

Sinds december 2017 zijn we bezig aan ons eerste project in de Verenigde Staten, zegt Hadic met gepaste trots. “In down town New York (Manhattan) realiseren we een unitized Schüco façade met zeer hoge kwaliteits- en esthetische eisen. Samen met deze klant zijn we tevens met nieuwe projecten bezig die binnenkort opgestart gaan worden.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar APS FacadeMeer informatie