SlimFort gevelisolatie leidt naar kostenbesparing

Innovatie in isolatie leidt bij IsoBouw Systems naar efficiënter werken en kostenbesparing. Marketingmanager Gerard Sleegers gaat dieper in op de toepassing van het SlimFort gevelisolatiesysteem en is er trots op dat de toepassingsmogelijkheden van het succesvolle systeem verder zijn uitgebreid.

SlimFort is een isolatiesysteem uit hoogwaardige en duurzame airpop®-isolatie. De geïntegreerde metalen beugels vormen géén verbinding met de achterconstructie, zodat een doorlopende isolatielaag wordt gerealiseerd. Het voorkomt niet alleen koudebruggen, maar maakt de totale gevelopbouw ook een stuk dunner. Sleegers geeft aan dat SlimFort al zeer veel wordt toegepast bij woning- en utiliteitsbouw. “Gebruikers waarderen het systeem niet alleen vanwege de effectiviteit maar ook uit kostenoverwegingen. Het SlimFort gevelisolatiesysteem kan tot 50 procent sneller worden gemonteerd.”

Tot voor kort kon SlimFort alleen in combinatie met een gesloten gevelbekleding worden uitgevoerd. Door een unieke opbouw kan IsoBouw nu ook tegemoet komen aan de in Nederland zo populaire open houten gevelbekleding. “De isolatieopbouw is identiek, alleen tussen het houten regelwerk wordt een dunne beplating geplaatst in de vorm van een Cembrit-bouwplaat in een donkergrijze kleur. De beplating is damp-open en de complete opbouw is UV- en vochtbestendig.”

Een tweede aanpassing is de toepassing van gevelbekleding met hogere gewichten. Sleegers legt uit: “Wij hebben het systeem uitvoerig getest om te kijken hoeveel regelwerk/bevestiging er nodig is bij welke gewichten. Daar waar we voorheen bij gewichten boven 30 kg/m2 vaak een rasterafstand van 30 centimeter adviseerden, zijn nu gewichten tot 50 kg/m2 toepasbaar op een raster van 60 centimeter, en dat zelfs met Rc-waarden t/m 7.0. Dit betekent minder bevestigers, minder boren en minder houten regelwerk.”

Sleegers sluit af met een tip: ”Ik adviseer gebruikers om onze SlimFort-tool (slimfort-tool.isobouw.nl) eens te raadplegen. Aan de hand van 5 selectievelden krijgt men direct te zien welke en hoeveel materialen er nodig zijn voor de isolatielaag tot en met het tweede houten regelwerk.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar IsoBouwMeer informatie