Eén oplossing voor elk detail bij luchtdicht bouwen

Blowerproof luchtdichte membranen, die worden aangebracht als een coating, zijn dé oplossing om praktisch alle details naadloos luchtdicht te maken. Blowerproof is eenvoudig zelf aan te brengen of kan het op het werk aangebracht worden door een erkende plaatser zoals de firma Innofix in Nederland en Hevadex Applications bvba in België. Voor eventueel tussentijds meten van de luchtdichtheid worden twee methoden aangeboden: de sonartest en de blowerdoortest.

Met Blowerproof zet men een grote stap richting BENG, Energiezuinigheid is een cruciaal aandachtspunt en de gestelde eisen op het gebied van luchtdichtheid worden steeds strenger. Er wordt daarom naar een praktische oplossing gezocht voor het luchtdicht afdichten van volledige muren/wanden, maar ook bij hoeken, naden kieren en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Dat kan allemaal met één coating, zowel bij nieuwbouw als renovatie: Blowerproof.

Elk gebouw heeft zijn kritieke punten op het gebied van luchtdichtheid, zoals de klassieke vloer-/wandaansluitingen. Bij het gebruik van andere systemen zoals luchtdichte folies en tapes is een naadloze uitvoering soms heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Die punten kunnen nu veel eenvoudiger dan vroeger aangepakt worden. Blowerproof is erg flexibel en vangt de mogelijke zetting van een gebouw goed op. Opgedroogd blijft een flexibele lucht en dampremmend membraan over. Toepassingen: vloer-/wandaansluiting, plafond-/wandaansluiting, raamaansluiting, buisdoorvoeren en volledige wanden.

Er zijn twee varianten, beide in twee kleuren: zwart (na droging) en wit:

  • Blowerproof Liquid Brush: deze is met name voor kleinere oppervlakten/projecten en kunt u prima zelf met een kwast aanbrengen.
  • Blowerproof Liquid (spuitbare variant): voor grotere oppervlakten of projecten. Voor deze spuitbare variant is het advies om deze deskundig aan te laten brengen door Innofix B.V, dochteronderneming van Hakron (NL) of Hevadex (BE).

Van Blowerproof is een Nederlandse Stabu bestektekst (FPS-blad) beschikbaar op www.bestekservices.nl. Enkele referentieprojecten zijn het AZ Ziekenhuis St. Maarten in Mechelen, Astrotoren in Brussel, School Augustinianum in Eindhoven, Renovatie Rijksadministratief centrum Politie in Antwerpen en het Stadskantoor Deventer.

 

Voor meer informatie over Innofix verwijzen wij u door naarMeer informatie

 

Voor meer informatie over Blowerproof verwijzen wij u door naarMeer informatie

 

Voor meer informatie over de Nederlandse Stabu bestektekst van Blowerproof verwijzen wij u door naarMeer informatie