Wereldprimeur in Utrecht met vehicle-to-grid technologie

Een unieke wereldprimeur: Hyundai en mobiliteitsaanbieder We Drive Solar hebben tijdens een feestelijke ceremonie in de nieuw te bouwen stadswijk Cartesius het officiële startschot gegeven voor de inzet van 25 IONIQ 5 voorzien van vehicle-to-grid (V2G) technologie.

Utrecht krijgt als eerste regio ter wereld de mogelijkheid om deze technologie grootschalig in te zetten. De stad zet daarmee een belangrijke stap in haar ambitie om de eerste bidirectionele stad en regio te wereld te worden. Hyundai draagt bij aan het project door in Utrecht 25 exemplaren van zijn elektrische IONIQ 5 met V2G-technologie in te zetten als bidirectionele productieauto, een wereldprimeur. De 25 IONIQ 5 worden door We Drive Solar ingezet in haar mobiliteitsaanbod aan de bewoners van Utrecht. ​

Het startschot van dit nieuwe energiesysteem van de toekomst werd gegeven in de nieuw te bouwen stadswijk Cartesius Utrecht van de ontwikkelaars MRP en Ballast Nedam Development. In dit nieuwe woongebied komt veel aandacht voor duurzaamheid, innovatieve energieoplossingen en duurzame (deel-) mobiliteit. Cartesius is de eerste nieuwbouwwijk in Nederland waar dit grootschalig toegepast gaat worden.