Super Durable poedercoating: bescherming tegen veeleisende weersomstandigheden

oncologisch onderzoek, KiKa, medische zorg

Door de veranderingen in ons klimaat – denk aan meer zonuren – is het van groot belang om buitentoepassingen goed te beschermen. De oppervlaktebehandelingsindustrie springt hier handig op in en zet de volgende stap naar nog duurzamere gevels.

Speciaal voor veeleisende weersomstandigheden biedt EUROLACKE een oplossing met de productlijn Alesta® SD Super Durable. Dit is een serie organisch, oplosmiddelvrije poedercoatings van Axalta Coating Systems die gebaseerd zijn op een duurzame polyesterhars, hoogwaardige pigmenten en stabilisatoren met een uitstekende duurzaamheid. Dankzij deze bijzondere eigenschappen weet deze poedercoating zijn kleur en glans langer te behouden.  De poedercoating voldoet aan de vereisten van Qualicoat klasse 2 voor verwering; Het kwaliteitslabel voor poedercoatings op aluminium voor toepassing in de bouw.

Directeur John Theewis laat weten dat de poedercoatings leverbaar zijn in een rijk pallet aan (trend)kleuren, glansgraden, oppervlaktestructuren en (metallic) effecten. “Hiermee gaan we weer een stap verder in de bescherming tegen veeleisende weersomstandigheden en blootstelling aan UV-stralen en geven wij antwoord op de vraag naar meer duurzame gevels.”

Topsportzorgcentrum

De Alesta® SD Super Durable is voor veel toepassingen geschikt. Zeker voor gevelbeplating, deur- en raamkozijnen, maar ook voor zonwering, veranda’s en buitenmeubilair. “Eigenlijk overal waar het behoud van glans en kleur van groot belang is,” vervolgt Theewis zijn uitleg. “Zo zijn de poedercoatings succesvol toegepast op de gevels van de Zalmhaventorens in Rotterdam, het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en het Topsportzorgcentrum van FC Groningen.”

Bijzondere aandacht verdient de nieuwe POLAR collectie. POLAR is een warmte reflecterende poedercoating in SuperDurable kwaliteit en uitermate geschikt voor het kleuren en beschermen van gevels. Bijzonder aan de poedercoatings zijn de Cool™ eigenschappen. Elke kleur reflecteert warmte op een andere manier. De POLAR-kleuren versterken de infrarood reflectie waardoor de temperatuur van het gecoate oppervlak lager blijft. Concreet kan de oppervlaktetemperatuur tot bijna 20 °C gereduceerd worden. Dit resulteert in beduidend minder energieverbruik in gebouwen door een koelere omgeving en minder uitzetting van materiaal.

De POLAR collectie bestaat uit zes exclusieve, donkere tinten met een fijnstructuur afwerking. De kleuren passen perfect bij de huidige trends in de architectuur. Door de fijnstructuur ziet het gecoate oppervlak er verfijnd uit en is het oppervlak uitstekend bestand tegen krassen.

Wie meer wil weten, is van harte welkom in het Colour Experience Center van EUROLACKE. Hier worden meer dan 3.000 verschillende kleuren en finishes op een innovatieve wijze gepresenteerd. Een bijzondere ervaring!!

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar EUROLACKEMeer informatie