Specialist in klantspecifieke kunststof profielen verstaat de kunst van perfectie

Op de 38 moderne extrusielijnen produceert CF kunststofprofielen jaarlijks meer dan 65 miljoen meter aan kunststof profielen voor de meest uiteenlopende branches. Het bedrijf uit Gramsbergen levert standaard profielen uit voorraad, maar is dankzij de eigen matrijzenmakerij ook in staat om profielen volledig op klantwens te produceren. En dat leidt regelmatig tot innovatieve concepten, zoals het tri-extrusie profiel dat op Polyclose 2024 wordt gepresenteerd.

Met meer dan 50 jaar ervaring in de productie van technische kunststof profielen is CF kunststofprofielen een gewaardeerd partner voor vele fabrikanten in sectoren als de bouwnijverheid, retail en industrie. “We leveren onze profielen door heel Europa”, zegt commercieel directeur Arjan Bosch. “Specifiek voor de geveltechniek leveren we onder meer aan de bekende systeemhuizen in Nederland, maar ook aan fabrikanten van zonwering en horren. Het zijn branches waar we veel producten voor ontwikkelen.”

Breed standaard programma
Voor de bouwnijverheid is CF kunststofprofielen een voorraadhoudende producent met een standaard programma van meer dan 2.000 verschillende profielen. “Ook voor afwerkhoeken en dagkantafwerkingen leveren we een uitgebreid programma aan profielen uit voorraad, zowel met een haakse als afgeronde zijde”, vervolgt Arjan. “Met deze profielen kun je bijvoorbeeld bij renovatietoepassingen kozijnen op een hele snelle en efficiënte manier afwerken aan de binnenkant. Daarnaast zijn we sterk in het ontwikkelen van klantspecifieke profielen in onze eigen matrijzenmakerij”, benadrukt Arjan. “Zo hebben we door de jaren heen ruim 6.000 verschillende matrijzen ontwikkeld voor klantspecifieke profielen. Deze matrijzen liggen opgeslagen in een brandveilige kluis en kunnen we op afroep inzetten voor productie.” En de productie draait onverminderd door daar in Gramsbergen, 24/7 non-stop.

Tri-extrusie
Eén van de nieuwste ontwikkelingen van CF kunststofprofielen is een nieuw type zijgeleider voor de zonweringsbranche in een tri-extrusie. “In dit profiel verenigen we drie verschillende kunststof materialen: hard PVC, een zachte kunststof én een extra slijtvaste laag op de kopse kant”, legt Arjan uit. “Deze tri-extrusie zorgt ervoor dat het zonweringsdoek wrijvingsloos in het profiel kan bewegen. Het geluid wordt drastisch gereduceerd en de levensduur gaat er behoorlijk op vooruit. Een mooie ontwikkeling die we tijdens Polyclose graag aan het grote publiek tonen.” En zo werkt CF kunststofprofielen samen met grondstofleveranciers, klanten en toeleveranciers voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen. Arjan kijkt dan ook uit naar de komende Polyclose op 17, 18 en 19 januari in Flanders Expo in Gent. “We hopen op goede gesprekken en staan open voor nieuwe ideeën. Alvast tot ziens op de beurs!”

Voor meer informatie over CF kunststofprofielen Meer informatie