Specialist in gevelsystemen

MGB Cladding Systems heeft in korte tijd een enorme transitie doorgemaakt. De specialist in gevelsystemen is van een montagebedrijf uitgegroeid tot een totaalaanbieder van complete gevelsystemen. “Door jarenlange ervaring in alle facetten van de gevelbouw zijn we in staat om het ontwerp van de architect en het beoogde idee van de opdrachtgever om te zetten in een hoogwaardig eindproduct.” Dat zegt Peter Verhoofstad, directeur van MGB Cladding Systems.

Bestonden onze werkzaamheden tot 2017 nog voor 95% uit het monteren van gevelsystemen in onderaanneming, anno 2020 bestaat 95% van onze opdrachten uit ‘eigen’ werk oftewel totaalprojecten, zegt Verhoofstad. “Daarbij nemen we het complete pakket voor rekening, van de engineering en detaillering tot aan de montage op locatie met een vaste kern van 25 ervaren vakmonteurs die al vele jaren bij ons werken. Juist door het bieden van een totaaloplossing maken wij het verschil. Dankzij een enorme schat aan kennis en ervaring weten wij veelal complexe ideeën om te buigen tot pragmatische oplossingen.”

Betrouwbare partnerships
MGB Cladding Systems is gespecialiseerd in verschillende takken van sport, gaande van gevels in composiet, aluminium cassettegevels, strekmetaal, ekosiet, polyester betonelementen, geprofileerde gevelbekleding, sandwichbeplating, enz. Verhoofstad: “We laten de materialen produceren bij onze vaste producenten en leveranciers. Dit zijn betrouwbare partners waar we al vele jaren mee samenwerken.” MGB Cladding Systems neemt ook steeds meer complete bedrijfshallen aan. “Werden we voorheen vooral ingeschakeld voor de esthetische bekleding van de kantoren, vandaag de dag kunnen we ook de sandwichbeplating voor de achterliggende productie-/bedrijfshal mee aanbieden. Ook kunnen we desgewenst de beweegbare zonweringssystemen in aluminium of hout direct meenemen. Zeker de laatste jaren wint de esthetische zonwering aan populariteit.”

De referentielijst van MGB Cladding Systems bevat vele honderden kleine en middelgrote projecten. Enkele highlights zijn toch wel, de complete metamorfose van Blaak16 met polyester betonelementen, de geperforeerde gevelcassettes aan een nieuwe faculteit van UGent in Kortrijk en de nieuwbouw van het Zillion Hotel in Antwerpen met goudkleurige aluminium composiet cassettes.

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar MGB Cladding SystemsMeer informatie