Overeenstemming over nieuwe cao bouw en infra

Op 13 december werd bekend dat de vakbonden na raadpleging van hun achterban hebben ingestemd met het eindbod dat werkgevers op 24 november deden voor aanpassing van de cao. Daarmee is de nieuwe cao bouw en infra een feit. De cao geldt voor een periode van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024, zo meldt Bouwend Nederland.

George Raessens, voorzitter onderhandelingsdelegatie werkgevers: “We zijn blij dat de vakbonden hebben ingestemd met dit eerlijke en reële eindbod. Met deze historisch hoge loonverhoging laten werkgevers het belang zien van een goede cao om personeel aan te kunnen trekken en te behouden. Zowel werkgevers als werknemers zijn daarnaast blij dat we de zwaarwerkregeling hebben kunnen uitbreiden met de functie van uitvoerder.”

Belangrijke punten uit de cao zijn onder meer een loonsverhoging van 3,5% plus 50 euro per maand structureel (part-time naar rato) per 1-1-2024 en nog eens 3,5% plus 50 euro per maand structureel (part-time naar rato) op 1-7-2024. Verder wordt per 31 december 2024 het nieuwe functie- en loongebouw ingevoerd. Zo hebben bedrijven nog een jaar de tijd om zich hier op voor te bereiden.