Leverbetrouwbaarheid? Geen belofte maar een garantie!

Daar waar bij andere systeemhuizen een levertijd van nog altijd vijf a zes weken heel gebruikelijk is, levert Aliplast zijn systemen voor ramen, deuren en gevelbekleding binnen vijftien werkdagen. Zelfs in de hectische periode waarin we nu verkeren. “Het is geen belofte maar een garantie”, zegt Marc Mulders, Sales Manager Nederland bij Aliplast. Daar willen we natuurlijk meer van weten.

We leven in roerige tijden. “Tijdens corona explodeerde de markt van kleine verbeteringen in en rond het huis, terwijl de oorlog in Oekraïne nu een forse stempel drukt op de prijzen en beschikbaarheid van grondstoffen”, schetst Mulders. “Het heeft een enorm effect op levertijden die bij veel partijen de pan uitrijzen. Door die hectiek zijn en worden veel projecten uitgesteld, waardoor fabrieken ineens met een ‘gat’ in de productie komen te zitten. Als je dan in staat bent om andere werken naar voren te trekken, ben je spekkoper. En dat kunnen onze klanten, omdat wij zelfs in deze roerige tijden, binnen vijftien werkdagen leveren.”

Aluvano bvba
Decowall – Aluvano bvba

Vroegtijdig opgeschaald
De reden dat Aliplast die korte levertijden kan hanteren, heeft alles te maken met het vroegtijdig opschalen van de capaciteit. “Wij hebben sinds corona behoorlijk opgeschaald van vier- naar vijf ploegendienst, extra personeel aangenomen en hoge voorraden opgebouwd”, legt Mulders uit. “Maar misschien nog wel belangrijker is het feit dat we aan verticale integratie doen op één locatie: extruderen, poedercoaten, isoleren, voorraad houden, enz. Alles gebeurt in eigen huis op dezelfde locatie. Dat maakt ons heel sterk en heeft ons geen windeieren gelegd. In 2020 zijn we met 12% gegroeid, in 2021 is ons volume zelfs met 25% gestegen. We hebben dus serieuze stappen gemaakt, zonder dat onze klanten daar iets van hebben gemerkt. En dat is toch ook wel bijzonder. De markt heeft immers aangetoond dat niet alle bedrijven bestendig zijn tegen die hoge marktdruk.”

IDA – Bouten BV

IDA en Deco Wall
Aliplast levert een compleet programma aan ramen, deuren en gevelbekleding. Mulders: “Naast het standaard gamma onderscheiden wij ons als systeemhuis met een aantal unieke producten, zoals IDA ofwel ‘Interior Doors Aluminium’ die inspringt op de trend van minimalistische binnendeuren en wanden met de uitstraling van staal. Geen enkele concurrent heeft iets soortgelijks. Ook waren we één van de eerste op de markt met een aluminium gevelbekledingssysteem: Deco Wall, opgebouwd uit een eenvoudig kliksysteem met verticale of horizontale profielen in verschillende designs. Verder zijn we voor onze klanten vooral een totaalleverancier. Ook zetwerk, plaatwerk of gebogen kozijnen produceren we in eigen huis voor een gegarandeerde kwaliteit. We zijn één van de weinige in de markt die op de populaire kleuren een garantie geeft van 25 jaar. De reden? Wij staan voor kwaliteit. Ook dat is geen belofte maar een garantie. Net als onze korte levertijden.”

 

Voor meer informatie over Aliplast Meer informatie