KOMO-certificaat uitgereikt voor DBP SIDING

Op 14 oktober tijdens de PREFAB beurs in de Brabanthallen ontving INNODEEN uit Lochem, uit handen van Oscar van Doorn (SKH) als eerste bedrijf in Nederland een KOMO-certificaat voor circulair bio-composiet gevelbekleding: DBP SIDING.

DBP SIDING is gemaakt van Compodeen en bestaat voor 100% uit restafval. Het aandeel houtvezel (72%) is afkomstig van onder andere kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel (28%) is Polypropyleen (PP), een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende oranje PMD afvalbak of -zak.

De gevelbekleding is leverbaar in verschillende natuurtinten en is na bewezen dienst volledig herbruikbaar, zo ook kent het productieproces geen afval. Afkort en opstart materiaal dient eenvoudig als grondstof voor nieuwe producten zonder kwaliteitsverlies. Alle producten en materialen van Innodeen onderscheiden zich door hergebruik en duurzame toepassingen. Daar waar andere materialen tekortschieten op het gebied van rotting, slijtage en duurzaamheid, komt onze innovatiekracht tot leven.