Kleur anodiseren: duurzame eyecatchers

Anodiseren is een vak apart. De vraag naar kleur geanodiseerd aluminium neemt enorm toe. Het beschermt namelijk niet alleen het aluminium tegen corrosie en verwering, maar zorgt ook voor een fantastische blikvanger met natuurlijke effecten waardoor gevels echte blikvangers worden. Geanodiseerd aluminium heeft een verwachtte levensduur tot wel 80 jaar en draagt uitstekend bij aan de circulaire economie. Alucol is dé specialist als het gaat om het anodiseren en kleuren van aluminium.

Dit jaar viert Alucol uit het Limburgse Neer haar 50-jarig bestaan. “We creëren met veel expertise, duurzame en unieke aluminium geveldelen voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers,” zegt directeur Frank Veelenturf. “Als architect kun je enorm creatief zijn door te spelen met kleuren en combinaties te maken van de verschillende kleurmogelijkheden. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat wij zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces betrokken worden. Natuurlijk uit praktisch oogpunt, maar ook vanwege onze praktijkervaring. Dat zie je terug in het eindresultaat.”

Breed kleurenpalet

Naast onze enorme productiecapaciteit (10.000 m2 per dag) is het beheersen van de kleur absoluut een van onze sterke punten, vervolgt Veelenturf. “Vroeger was dat puur visueel, maar tegenwoordig is meten weten. Doordat we ontzettend veel vastleggen, kunnen we een kleur ook over vijf jaar nog reproduceren. Door de hoge kwaliteit die we nastreven, kunnen we gemakkelijk twintig jaar garantie garanderen, mits de gevel natuurlijk goed onderhouden wordt.” Het kleurengamma van Alucol is van hoge kwaliteit en bestaat uit prachtige Colinal-bronstinten en diverse goudkleuren. Anorganische pigmenten en dus gegarandeerd kleurecht. “Als exclusief licentiehouder voeren wij tevens de kleurenlijn van Sandolor, een uitgebreid kleurenpallet waarmee we architecten en gevelbouwers nog meer creatieve mogelijkheden bieden. Natuurlijk gaan we door met ontwikkelen van nieuwe kleuren. We testen nu bijvoorbeeld een nieuwe grijstint, van RVS-look tot antraciet, waar we veel van verwachten. Zo blijven we nieuwe kansen creëren voor de architectuur.”

Alucol begeleidt opdrachtgevers van A tot Z. “Wij hechten veel belang aan een optimale communicatie met onze klanten. Alles wordt zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Hoe beter de datacommunicatie, hoe optimaler je kunt plannen en hoe betrouwbaarder je afspraken kunt nakomen. Ook op dat gebied leveren wij toegevoegde waarde aan alle partijen,” besluit Veelenturf.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AlucolMeer informatie