Keramische gevelbekleding zelf ervaren?

Om architecten en andere geïnteresseerden de mogelijkheden van een keramische gevelbekleding zelf te laten ervaren, organiseert Mosa Facades regelmatig ‘kijkdagen’ bij gerealiseerde projecten. Op 31 mei staat de Nekkerpool in Mechelen op de agenda. Het zwembad is één van de visitekaartjes van Koninklijke Mosa en Mosa Facades. Behalve de binnenafwerking is ook de complete geventileerde gevel opgetrokken uit keramische tegels van Mosa Facades.

Mosa wil met zijn onderscheidende tegels van kwalitatief en esthetisch hoog niveau een bijdrage leveren aan architectonische ontwerpen voor nu en morgen. Met meer dan 130 jaar ervaring weet Mosa als fabrikant van keramische tegels goed in te springen op trends. Daarbij zijn Mosa’s belangrijkste waarden innovatie en design. Bovendien zet de fabrikant zich sterk in voor duurzaamheid en worden de Cradle-to-Cradle principes gevolgd. Vooral dat laatste sprak de opdrachtgever van het zwembad aan, alsmede de functionele eigenschappen zoals reinigbaarheid, weersbestendigheid en UV-bestendigheid.

Interessante sprekers
Tijdens de kijkdag op 31 mei vertelt de architect van het zwembad – Venhoeven CS uit Amsterdam – over het unieke ontwerp en het brede kleurenspectrum van de keramische Mosa tegels. Gevelbouwer Drooghmans Geveltechniek uit Balen (België) geeft een toelichting op de complete geventileerde gevelconstructie en de technische oplossing om de tegels onzichtbaar mechanisch te bevestigen. Ook de achterconstructie wordt onder de loep genomen. Gezien de donkere kleur van de tegels kan de temperatuur bij de achterconstructie zomaar oplopen tot 70 graden Celsius. Dankzij een specifieke oplossing kunnen de tegels horizontaal en verticaal spanningsvrij uitzetten. Tot slot neemt Koninklijke Mosa het woord om het unieke procedé van de keramische tegels verder toe te lichten. Door het specifieke productieproces is geen enkele tegel die de fabriek verlaat gelijk. De tegels worden volgens het Ultra Gres procedé geproduceerd en zijn zodoende krasbestand, zuurbestand en zoutbestand. In totaal heeft Mosa voor de Nekkerpool zo’n 3.000 m2 aan keramische tegels geleverd, verwerkt in de gevels van het exterieur, in de vloeren en wanden aan de binnenzijde en zelfs in delen van het plafond.

Mosa nodigt u graag uit voor een projectbezoek aan de Nekkerpool in Mechelen op 31 mei vanaf 14.30 uur. De dag wordt afgesloten met een borrel die tot circa 18:00 uur zal duren. Optioneel is het mogelijk om voorafgaand aan het programma op 31 mei vanaf 12.00 uur een bezoek te brengen aan residentie Bareel in het nabijgelegen Kortenberg, eveneens een prachtig referentieproject van Mosa. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Voor meer informatie en aanmelden Klik Hier