Jobcoater Alural schaalt op in voorbehandeling

Als het aan Alural ligt, wordt een opschaling in voorbehandeling naar minimaal 2 grams Seaside of nog beter pre-anodiseren de nieuwe norm. Het is volgens salesdirecteur Philip Hilven cruciaal voor het behoud van de gevel op de lange termijn. Los nog van de vele uitdagingen die recycled content en luchtvervuiling met zich meebrengen.

Er worden steeds langere garanties gevraagd, maar tegelijk worden de omstandigheden steeds zwaarder, begint Hilven. “Luchtvervuiling en de inzet van recycled content vragen extra voorzichtigheid bij ons als coaters. Bij ons is een 2 grams Seaside-voorbehandeling inmiddels de standaard, maar nog meer zekerheid biedt pre-anodisatie. En dat alles in combinatie met een poederklasse 2.”

In lijn pre-anodiseren
Pre-anodiseren kan bij Alural gewoon ‘in lijn’. “Gebeurde dat vroeger nog in een apart productieproces, met onze FOX-installatie kan dat vandaag gewoon in het reguliere proces. Dat betekent dus ook dat we de levertermijnen voor een degelijke voorbehandeling drastisch hebben kunnen terugbrengen. We leveren nu dus alles uit binnen de standaard leveringstermijn, ongeacht de voorbehandeling.” Ook heeft Alural de capaciteit behoorlijk uitgebreid. “We beschikken over drie verticale en drie horizontale lijnen en kunnen met onze 400 medewerkers jaarlijks ruim tien miljoen m2 aluminium verduurzamen. Sinds kort is ook ons nieuwe gerobotiseerde hoogbouwmagazijn operationeel met 4.030 stocklocaties. Voor veel partijen hebben we brute aluminium profielen op voorraad die op afroep in de juiste kleur worden gelakt en automatisch het magazijn komen uitgerold.”

Tot slot investeert Alural fors in een verdere verduurzaming van het proces. “We zijn bezig met de omschakeling naar groene stroom en bekijken de mogelijkheden van andere, meer duurzame gassoorten. Ook hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen, al is dat slechts een druppel op de hete plaat. Maar goed, alle beetjes helpen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AluralMeer informatie