IGP: innovatie zit standaard in elk product

IGP Powder Coatings hanteert een geheel eigen en vooruitstrevende technologie voor de productie van poeders. Het Zwitserse bedrijf gaat prat op zijn ongeëvenaarde kwaliteit en maximale aandacht voor mens en milieu. “Innovatie zit standaard in elk product,” zegt Erwin Kleuters, Managing Director bij IGP Benelux. “Door volop kennis te delen en proactief de bouwkolom te informeren, proberen we de aandacht voor kwalitatief lakwerk te vergroten.”

Een positieve ontwikkeling is volgens Kleuters dat er meer en meer in de markt wordt gevraagd naar kwaliteitslabels, zoals Qualicoat, Qualisteelcoat, GSB en AAMA. “Er wordt gezocht naar een totale borging van de gevraagde duurzaamheid. Het besef groeit. Zo is in Amerika bijvoorbeeld de AAMA leidend, maar wordt tevens naar Qualicoat geclassificeerde systemen verwezen en gevraagd. Terwijl in Europa de AAMA- 2604 begint te landen. Dat betekent dat ultradiepe HWF-coatings (Super Durable-systemen) meer en meer de standaard worden.”

Continuing Professional Development
Kennis delen over kwalitatief lakwerk en de voordelen van Super Durable-systemen is topprioriteit bij IGP. “We organiseren regelmatig Continuing Professional Development (CPD)-trainingen bij architecten in heel Europa,” vervolgt Kleuters. “In deze trainingen praten we ze bij over de laatste ontwikkelingen, mogelijkheden, trends en technische aspecten met betrekking tot voorbehandelen en poedercoaten. Onze inhouse architecten kunnen bijspringen waar nodig. Kwalitatief lakwerk valt of staat ook met een goed en weldoordacht (coatvriendelijk) ontwerp.”

Unieke kleurenreeksen
Over trends en ontwikkelingen gesproken, DURA®xal is absoluut het paradepaardje van IGP als het gaat om ultradiepe, matte HWF-coatings met een zijdezachte, diep iriserende uitstraling. “Vanuit de basisreceptuur is DURA®xal diep mat in vrijwel alle RAL- en NCS-kleuren verkrijgbaar. We zijn de enige partij die deze diep matte kleuren in een superdurable uitvoering (25 jaar kleur- en glansbehoud) kan leveren,” legt Kleuters uit. “Een andere veelgevraagde kleurenreeks zijn de Le Corbusier kleuren. Deze kleurtinten zijn zo uniek dat ze door veel architecten nu worden opgepakt en worden beschouwd als zeer uniek. Datzelfde geldt overigens voor de LivingSurfaces (standaard in Super Durable) die zorgen voor meer dynamiek in de gevel dankzij de verschillende patronen, zoals een steen- of betonachtige uitstraling, maar waarmee ook een populaire roest/cortenlook is te realiseren op aluminium.”

De RAPID-serie tot slot is een poederreeks waar IGP de komende jaren nog veel meer in gaat investeren, verklapt Kleuters. “Groot voordeel is dat deze serie poeders bij een veel lagere temperatuur (130 in plaats van 180 C) en op een korter tijdsbestek van slechts enkele minuten (3 in plaats van 10 minuten) te verwerken zijn. Het is zeer energiebesparend en uitermate geschikt om de efficiency in de productie een boost te geven (een hogere output).  In het hoog kwalitatieve segment Heat Sensitive Substrates zijn wij al koploper en de ontwikkeling daarin gaat steeds verder. Kortom, met een gamma van meer dan 14.000 lopende kleuren bieden we voor elk wat wils. In de vertrouwde Zwitserse hoge kwaliteit.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar IGPMeer informatie