Het is tijd voor een nieuwe generatie poedercoatings

De uitdagingen ten aanzien van de klimaatdoelstellingen gaan ons allen aan en moeten door elke onderneming in praktijk worden gebracht. IGP Powder Coatings streeft naar duurzaamheid in de poedercoatingsector en levert met de nieuwe range poedercoatings ‘IGP-DURA®one 56’ een veelbelovende, innovatieve oplossing. Eén serie voor alle klanten en toepassingen die het mogelijk maakt om de temperatuur te verlagen of de verwerkingssnelheid te verhogen. Een gesprek met managing director Erwin Kleuters van IGP Benelux over deze revolutionaire serie.

We waren al heer en meester in ‘meer doen met minder’, maar met de nieuwe range poeders maken we écht het verschil, zegt Erwin Kleuters enthousiast. “IGP-DURA®one 56 maakt procesoptimalisatie mogelijk en biedt tegelijkertijd kostenvoordelen en verduurzaming. Coatingbedrijven kunnen profiteren van een hogere winstgevendheid en van een kleinere CO2-voetafdruk. Tegelijkertijd vereenvoudigt IGP-DURA®one de planning van het coatingproces, want het systeem is geschikt voor alle klanten en alle toepassingen op staal en aluminium.”

Significante besparingen
IGP-DURA®one 56 is de meest energie-efficiënte en zeer reactieve poedercoatreeks op de markt. “Het product overtuigt met een uithardingsvenster vanaf een energie-efficiënte 15 min. bij 160 °C tot een hoog reactieve 3 min. bij 190 °C. En dat alles met een hoge bestendigheid tegen overcuring en een uitstekende glansstabiliteit bij verschillende uithardingstemperaturen”, verduidelijkt Kleuters. “Het mes snijdt dus aan meerdere kanten. Coatingbedrijven kunnen ofwel meer ovenruns maken om de capaciteit te verhogen ofwel met deze poederreeks de temperatuur verlagen om de gaspijp te knijpen. Dat laatste levert nu al een reductie op van 32% en richting het einde van het jaar gaan we nog een stap verder naar een uithardingstemperatuur van 150 °C. Dat betekent een reductie tot 41% en is écht significant”, benadrukt Kleuters.

De nieuwe IGP-DURA®one 56 range laat zich zeer efficiënt verwerken. “Daarnaast is deze Low Cure / High Reactive technologie door de certificeringen voor alle gangbare segmenten toegankelijk”, weet Kleuters. Range ‘One’ wordt de nieuwe standaard bij IGP.  “We gaan de huidige 58-serie langzaam uitfaseren, want we geloven in de nieuwe serie en hebben de kwaliteit aangetoond in omvangrijke proefprojecten.” De nieuwe poedercoating range ‘One’ start met de kernproductcategorieën mat-glad (5603), zijdeglans-glad (5607) en fijngestructureerd-mat (561M), allemaal gecertificeerd volgens de QC-klassen 1 en GSB Florida 1, en is direct uit voorraad verkrijgbaar.

 

Voor meer informatie over IGP-DURA®one 56 Meer informatie