Groene gevels voor dc’s op Schiphol Trade Park

Bij twee gloednieuwe distributiecentra op Schiphol Trade Park is 1386 m2 verticaal groen geplaatst. De planten zijn verdeeld over meerdere groene gevels. Naast de groene gevels zijn er ook twee grote daktuinen aangelegd met een totaal van 650 m2. Hierin zijn verschillende bomen, struiken en 2.600 sedumcassettes opgenomen.

Het eerste dc, VDG Warehouse Schiphol II, is voorzien van totaal 636 m2 verticaal groen, verdeeld over twee groene gevels met het gepatenteerde MobiPanel systeem. MobiPanel is een innovatief, duurzaam en lichtgewicht systeem voor groene gevels. Mede hierdoor kan het gebouw naast de duurzaamheidseisen, BREEAM-NL-certificering ‘Excellent’, voldoen aan de hoge beeldkwaliteitseisen op het gebied van natuurinclusiviteit, biodiversiteit, ecologie en leefomgeving.

Bij het naastgelegen nieuwe distributiecentrum van logistieke vastgoedonderneming WDP en mede-ontwikkelaar Minerva Development zijn groene gevels met een totaaloppervlakte van 750 m2 geplaatst. Ook zijn hier twee grote daktuinen aangelegd. Het gebouw is ontworpen en gebouwd met oog voor duurzaamheid. De gevels van het distributiecentrum, dat naast de A4 gevestigd is, zijn voorzien van de nieuwste en duurzaamste generatie verticaal groen van Mobilane.