Gok niet met veiligheid, doe de GPI

Er is een gloednieuwe Generieke Poortinstructie (GPI) gelanceerd. Voor iedereen die de bouwlocatie opgaat, is deze verbeterde veiligheidsinstructie beschikbaar. Praktijkgericht, met herkenbare situaties uit het werkveld. Ook is er een nieuw onderwerp: heet werk. Én er zijn tutorials toegevoegd om de gebruiksvriendelijkheid van het platform te vergroten.

Sinds 1 april 2019 is de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht op alle bouwplaatsen in Nederland van bij de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) aangesloten bouw-, utiliteits-, infra- en installatiebedrijven. Het initiatief richt zich op het verhogen en stimuleren van veiligheid en veilig gedrag op bouwplaatsen. Sinds de eerste GPI (1.0) is deze sterk vernieuwd. Inmiddels zijn we al beland bij versie 6.0. De GPI blijft dan ook continu in ontwikkeling. De GCVB is als initiatiefnemer van de GPI en voorzitter van de Stuurgroep en Waarborgcommissie nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Samen met partnerorganisaties zoals Bouwend Nederland, Cumela|Stigas, Freesmij en Transport- en Logistiek Nederland blijven we werken aan een veilige bouwlocatie.

Wil je als bedrijf het gesprek aangaan over veiligheid, geef dan aandacht aan de GPI? Maak gebruik van de speciale campagnematerialen (animatie, toolbox, posters). Deze zijn gratis te gebruiken en te downloaden.