GEVEL 2022: een nieuw begin

Het overkoepelende thema van GEVEL 2022 is Inception, dat staat voor ‘nieuw begin, start’. Een fantastisch begin van het nieuwe jaar. Een nieuwe locatie en een uitdagend en vernieuwend programma. Een vakevenement dat je niet mag missen.

GEVEL 2022 gaat – om een quote uit de film van Christopher en Emma Nolan uit 2010 te gebruiken – over kleine ideeën die grote effecten kunnen hebben: ‘Op een enkel idee in het menselijk brein kunnen steden worden gebouwd’. In het licht van alle grote opgaven in de (bouw-)wereld hebben we veel van die ideeën nodig om een groot verschil te gaan maken.

Drie architectenbureaus pakken het thema Inception op om een programma in de GEVEL Arena en op de vloer te verzorgen. UNStudio plaatst op dinsdag 8 februari 2022 Inception in de context van zon, daglicht en internationale toekomstvisies. Toko Fuze vertelt woensdag 9 februari over samenwerking en gedeelde ambities tijdens hun sessies onder de noemer van Inception Interaction. Op donderdag 10 februari maakt Vakwerk architecten van GEVEL een festival en laat zien dat dromen (over architectuur, ondernemerschap en gezonde gebouwen) werkelijkheid kunnen worden.

Een prachtig aanbod van exposanten laat tijdens GEVEL innovaties en nieuwe ontwikkelingen zien. Research & development vanuit de praktijk: hier ontstaan vanuit kleine ideeën en initiatieven nieuwe producten en systemen die grote impact gaan hebben op een gezonde en circulaire toekomst voor gebouwen en de bouwindustrie. In twee hallen op de nieuwe locatie in Utrecht zijn alle segmenten uit de gevelbranche vertegenwoordigd.

De spectaculaire plattegrond van het evenement – ontworpen door Marco Romano van Aiscube Studio – biedt onverwachte zichtlijnen, maar ook verdwaling, verrassing en ontzettend veel exposities en presentaties. Van het kleinste detail naar de abstractie van de stad: op alle schaalniveaus wordt inspiratie gegeven voor nieuwe geveloplossingen. GEVEL biedt voldoende beleving voor een bezoek met het hele bureau. Of neem die (nieuwe) opdrachtgever mee om gevoel te krijgen bij de gedeelde ambitie.