Genomineerden Next Step Award 2022 bekend

De genomineerden voor de vierde editie van het Next Step Program zijn bekend. Tien jonge architectenbureaus mogen de volgende stappen van het programma doorlopen om zo aan de ontwikkeling van hun onderneming te werken. Zij dingen mee naar de Next Step Award van 10.000 euro en een mogelijke opdracht van ontwikkelaar Synchroon. De winnaar wordt op 3 november bekendgemaakt op de BNA Architectendag.

Bij deze verkorte editie van het Next Step Program waren 27 inzendingen meldt de BNA, die samen met Synchroon het programma organiseert. Daaruit selecteerde de jury de volgende Next Step Ahead Group: Studio RAP, Loer Architecten, Site Practice, ATELIERFRONT, Baltussen van Schaik, Unknown Architects, Buro Moon, Studio ACTE, Superimpose architecture en rotative studio.

De genomineerde bureaus blinken volgens de jury uit in het tonen van creatief ondernemerschap, slim materiaalgebruik, het nadenken over de integratie van duurzaamheid en daarbij de sociale kant van architectuur te belichten. Dit doen ze bijvoorbeeld door gebruik te maken van lokale materialen, veel hout te gebruiken, maar ook door de gebruiker te betrekken in het proces en vanuit de community te denken.

Met het Next Step Program willen de BNA en Synchroon jonge architectenbureaus in hun ondernemerschap sterken om zo de volgende stap in hun carrière te zetten. Dit zullen ze doen aan de hand van verschillende masterclasses en een unieke meestergezel constructie. Eerder kwamen de bureaus Space Encounters (2017), Civic Architects (2018) en Atelier van Berlo (2019) als winnaar uit de bus.