Fred Schoorl treedt terug als directeur BNA

Na meer dan tien jaar als directeur BNA te hebben gewerkt zet Fred Schoorl een stap terug. Het bestuur BNA maakt bekend dat hij begin 2023 het stokje wil overdragen aan een nieuwe directeur. Hij blijft in deeltijd als strategisch adviseur nog enige tijd aan de BNA verbonden.

Vlak voor de coronacrisis in 2019 heeft Fred al aangegeven dat het tijd was voor iets anders. Vanwege die crisis en het benodigde crisismanagement heeft het bestuur hem gevraagd aan te blijven. “Ik had voldoende energie en gevoel van verantwoordelijkheid om er nog één keer samen tegenaan te gaan. Maar nu is het tijd om het stokje over te dragen”, zegt hij. ‘Het was door de vorige crisis en ontwikkelingen in de architectenbranche een bumpy ride, maar ook een leuke en fascinerende reis waarin verandering en vernieuwing centraal stonden. Veel heb ik te danken aan de werkorganisatie, de samenwerking met  voorzitters, bestuur en ledenraad. En ook aan alle relaties buiten de vereniging. Vorig jaar zomer heb ik gemeld dat het echt tijd is voor verandering. Ik wil me komend jaar met volle energie ook aan andere zaken buiten de BNA wijden, aan onderwerpen en klussen waar ik bij kan helpen. Er is tenslotte genoeg te doen in de wereld. En eerlijk: ook de BNA heeft af en toe nieuw bloed nodig in deze prachtige vereniging.”

Voorzitter Jolijn Valk: “Het bestuur is Fred zeer dankbaar voor wat hij voor de BNA als directeur heeft betekend. Met de transformatie naar branchevereniging en tal van verbeteringen en vernieuwingen heeft hij binnen en buiten de vereniging indruk gemaakt. Er staat nu een andere, moderne BNA. Zijn kenmerkende energie, veelzijdigheid en strategisch inzicht hebben de vereniging midden in de vorige crisis en ook de laatste jaren echt vooruit gebracht. De erkenning als ‘meest vernieuwende vereniging van Nederland’ in 2016 was dan ook meer dan terecht.”

He bestuur gaat nu snel op zoek naar een net zo inspirerende, sterke opvolger (v/m) voor de BNA om de waarde van architectuur in de maatschappij te blijven agenderen en goede condities voor het creatief ondernemerschap te creëren.