Elegant en ultraslank profielsysteem

 

Aliplast presenteert een compleet nieuw profielsysteem voor zowel de nieuwbouw- als de renovatiesector. De Maxlight profielserie kenmerkt zich door een elegant en ultraslank design met een aanzichtbreedte vanaf 35 millimeter. Dat maakt de serie zeer geschikt voor staalrenovatie. Uniek is bovendien dat het profielsysteem in acht verschillende esthetische uitvoeringen is te verkrijgen die perfect met elkaar uitgewisseld kunnen worden.

Aliplast Aluminium Systems is een modern en efficiënt Belgisch systeemhuis dat deel uitmaakt van de Corialis-groep, een van de grotere spelers wereldwijd op de aluminium markt. “Uniek aan onze propositie is dat we op elke locatie ons eigen profielsysteem extruderen én lakken,” zegt Marc Mulders van Aliplast. “Alles gebeurt dus onder één dak. Ook de logistiek. Dat maakt dat we flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Van origine zijn we actief op de particuliere markt, maar sinds vijf jaar begeven we ons ook nadrukkelijk op de projectenmarkt. Onze nieuwste profielseries lenen zich daar uitstekend voor.”

Aliplast_ML_RealisatieSteelMaxlight
Meest recente ontwikkeling van Aliplast is Maxlight, een aanvulling op het bekende Star 75 systeem. Mulders: “Maxlight is ontwikkeld met in het achterhoofd een maximale daglichttoetreding in gebouwen. De profielen zijn uiterst slank vormgegeven met een minimale aanzichtbreedte vanaf 35 millimeter. Het is het best isolerende systeem in zijn klasse en kan gebruikt worden voor zowel nieuwbouw als (staal)renovatie. De architect heeft een grote keuzevrijheid in de uitstraling van het kader en de vleugel. Er zijn acht verschillende mogelijkheden in aanzichten die met elkaar gecombineerd kunnen worden. Maxlight is gebaseerd op de Star 75 familie en kan zodoende ook uitgevoerd worden als hoge deur (tot 3 meter), met rollenbandscharnieren,…”

Aliplast_Max Light_ProjectSterea

Sterea
Ondanks dat Maxlight eigenlijk pas net op de markt is, heeft Aliplast wel al een aantal projecten gescoord met het nieuwe profielsysteem. Zo wordt het enorme project ‘Sterea’ tussen de dorpskernen van Sterrebeek en Tervuren uitgevoerd in Maxlight. “Onze profielserie sluit perfect aan op de vraagstelling van de architect naar een slanke en esthetisch fraaie oplossing,” weet Mulders. “Ook de naadloze combinatie met de Star 75 familie sprak de architect aan. We voeren dit project uit in samenwerking met Cartoflex. Ook in Nederland maakt Maxlight zijn debuut. In samenwerking met Dreumel worden 87 woningen in Den Haag gerenoveerd met Maxlight. En zo loopt er nog een aantal aanvragen,” zegt Mulders enthousiast.