BNA Kubus: jury trapt 43e editie af

Eind juni komt een vakjury twee keer bijeen om, onder voorzitterschap van BNA-architect en bestuurslid Edward Schuurmans, te bepalen wie de 43e prestigieuze BNA Kubus-oeuvreprijs verdient. De uitreiking vindt plaats op 4 november 2021, als slotakkoord op de BNA Architectendag.

De BNA Kubus wordt sinds 1965 toegekend aan een architect of ruimtelijk ontwerper die zowel ambachtelijk als conceptueel excelleert in vakmanschap, die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het vak en de architectuur ‘in den brede’, en die een herkenbaar en innoverend oeuvre heeft opgebouwd. In 2018 ontving Francine Houben de 42e Kubus uit handen van Hedy d’Ancona. De jury maakt in juli haar opvolger bekend.
Juryvoorzitter: Edward Schuurmans, Partner KCAP Architects en BNA-bestuurslid. Jurysecretaris: Harm Tilman, architectuurpublicist. Juryleden: Francine Houben, founding partner Mecanoo en ontvanger BNA Kubus in 2018, Marc Koehler, Marc Koehler Architects, Heleen Aarts, CEO Amvest, Ed Nijpels, voorzitter IABR, voorzitter Abe Bonnemafonds en voorzitter Uitvoeringsoverleg Klimaatakkoord