Binnenisolatie voor een gezond binnenklimaat

De laatste jaren is bij de keuze van de bouwmaterialen, de binnenafwerking van de muren en de inrichting van een gebouw nog een criterium bij gekomen: een gezond binnenklimaat. Steeds meer gebouweigenaren vinden het minstens even belangrijk dat hun woon- en werkplek vrij is van substanties die nadelige gezondheidsrisico’s kunnen veroorzaken. Meerlaagse constructies met verkleefde dampschermen hebben het nadeel dat ze gevoelig zijn voor vochtinfiltraties en lucht/damplekken. FOAMGLAS® komt nu met een oplossing voor dit probleem met FOAMGLAS® PC® FINISH: een binnenisolatiesysteem en afwerking in één.

Milieuverantwoord
Het isoleren van buitenmuren aan de binnenkant houdt risico’s in. Het gevaar op inwendige condensatie neemt toe, waardoor het isolatiemateriaal kan degraderen. Er is ook een verhoogde kans op schimmelvorming en vorstschade aan het bestaande metselwerk. FOAMGLAS® is door zijn gesloten cellenstructuur totaal ongevoelig voor vocht en waterdamp. Problemen als schimmelvorming of vorstschade zijn niet aan de orde. FOAMGLAS® is immers van nature isolatielaag en vochtwering in één. Een extra dampscherm is niet nodig.
FOAMGLAS® draagt dan ook met trots het natureplus-label, het bewijs van een gezond en milieuverantwoord product. De isolatieoplossingen voor binnentoepassingen zijn ecologisch en verzekeren een zuiver, behaaglijk en gezond binnenklimaat.

Bouwfysische voordelen

  • Dampdicht, en bijgevolg totaal ongevoelig voor waterdamp
  • Behaaglijker gevoel door de hogere muur- en oppervlaktetemperatuur
  • Ruimten zijn snel te verwarmen
  • Gelijkmatig isolerend vermogen

Voordelen van de afwerkingsproducten

  • Brandklasse A1 niet-brandbaar
  • Zuiver mineraal
  • Bevat geen organische bestanddelen
  • Antibacterieel
  • Keuze uit een gladde of een textuur eindlaag

Gezond én decoratief
Door zijn gesloten cellenstructuur kan FOAMGLAS®-isolatie op heel veel manieren worden afgewerkt: met gipskartonplaten, een pleisterlaag, tegels… Alle mogelijke systeemvarianten van binnenafwerking staan gedetailleerd beschreven in technische specificaties. Elke variant heeft specifieke eigenschappen en biedt een antwoord op specifieke eisen.

Met de basispleister PC® 74 A1 en de afwerkpleister PC® FINISH 1,0 en 2,5 kunnen ook FOAMGLAS®-oppervlakken met een decoratief gestructureerd uitzicht worden gerealiseerd. De pleister is verkrijgbaar in twee korrelgroottes: 1 mm en 2,5 mm. Met de gladde PC® FINISH 0, een zuiver minerale en antibacteriële kalkpleister, is het aantal afwerkingsalternatieven nog groter. Of de kalkpleister wordt gepolijst of gesponsd, met PC® FINISH 0 krijgt elke wand een unieke look & feel. Zelfs kleurcomposities en wandschilderingen zijn mogelijk.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar FoamglasMeer informatie