Beveiligingspoortje met geïntegreerde gezichtsherkenning

Koninklijke Boon Edam International introduceert vandaag de nieuwste aanwinst in het assortiment van toegangsoplossingen met medium security niveau: de Lifeline Speedlane Vision beveiligde doorloopsluis met geïntegreerde gezichtsherkenning.

Het beveiligingspoortje is ontwikkeld vanuit de vraag uit de markt voor vloeiende en veilige doorstroom van grote aantallen personen met behulp van moderne technologie en geavanceerde, contactloze sensoren. Het gebruik van de Speedlane Vision zorgt ervoor dat uitsluitend geautoriseerde personen een beveiligd deel van een pand kunnen betreden. Door het gebruik van een in de behuizing geïntegreerde AnyVision-camera met gezichtsherkenning gebeurt dit op een snelle en contactloze wijze.

Eerste resultaat strategisch partnerschap AnyVision
In 2020 kondigde Boon Edam de strategische samenwerking aan met AnyVision, toonaangevend wereldspeler van computer vision software met kunstmatige intelligentie ten behoeve van gezichtsherkenning. De samenwerking betekende dat de Abraxas-technology van AnyVision zou worden geïntegreerd in de beveiligingsdeuren en doorloopsluizen van Boon Edam, waardoor de veiligheid en beveiliging geavanceerder worden en een soepele toegangservaring wordt vergroot. De Lifeline Speedlane Vision is het eerste resultaat van deze samenwerking.

Veiligheid steeds belangrijker
De huidige ontwikkelingen rondom de coronapandemie zorgen ervoor dat bedrijven zich in toenemende mate de vraag stellen wie er wanneer en waarom binnen een pand of een bepaalde ruimte mag zijn. Doordat de veiligheid op de werkplek steeds meer onder druk staat, maken meer en meer organisaties gebruik van beveiligingsentrees om zo de veiligheid en beveiliging van hun mensen en bedrijfsmiddelen te waarborgen en verhogen.

Werking van de Speedlane Vision
De Speedlane Vision beschikt over alle essentiële functies van een beveiligd toegangspoortje bevat. Zo is ongeautoriseerd meelopen – vaak aangeduid met piggybacking en tailgating – niet mogelijk. Naast deze belangrijke functies beschikt de Speedlane Vision over een in de behuizing geïntegreerde hoge resolutie AnyVision camera. Gebruikers worden geïdentificeerd op 2 – 3 meter afstand van het poortje, wat inhoudt dat ze tegen de tijd dat ze het poortje bereiken al zijn geanalyseerd en geverifieerd met het toegangscontrolesysteem en – na autorisatie – onmiddellijk mogen binnenkomen. Dankzij de technologie kunnen personen vloeiend door het toegangspoortje lopen en is het niet langer nodig om oppervlakken aan te raken bij het betreden en autoriseren .

AnyVision’s Liveness-technologie zorgt ervoor dat elk gedetecteerd gezicht een echt persoon is door ruimtelijke inconsistentie te identificeren en een reeks sensoren te gebruiken die een 3D-mapping maken, wat spoofing (misleiding) onmogelijk maakt. Dit garandeert dat het systeem niet door afdrukken of digitale afbeeldingen kan worden misleid.