Back to nature met glazen vouwwand

Architecten gaan steeds meer ‘back to nature’ in hun ontwerpen. Dat uit zich onder meer in het gebruik van meer en meer natuurlijke materialen. Solarlux anticipeert op deze trend en toont tijdens Architect@Work in Rotterdam het nieuwe glazen vouwwandenconcept.

Sinds de lancering in april 2017 is de aluminium glazen vouwwand met zijn transparante ontwerp (en tevens passiefhuis-compatibele) goed ontvangen door architecten en dealers. De productgroep is recent uitgebreid met de Woodline en Combiline, toepasbaar in een breed scala aan gevelconcepten. De Woodline wordt volledig uitgevoerd in hout. Met een uitgebreide oppervlaktebehandeling en een milieuvriendelijke glazuur op waterbasis, kan het hout ‘ademen’ en is het bestand tegen weers- en milieu-invloeden gedurende vele jaren. De Combiline-versie bestaat uit een combinatie van hout- en aluminiumprofielen. De houtprofielen aan de binnenzijde creëren een natuurlijke uitstraling, terwijl de buitenzijde is vervaardigd uit weerbestendig aluminium.

De op maat gemaakte, flexibele glazen vouwwanden van Solarlux kunnen op velerlei manieren eenvoudig geopend worden en zorgen voor een royale verbinding met buiten. De vouwdelen laten zich licht en geruisloos verplaatsen en halen een stukje buiten letterlijk naar binnen. Maar ook als de vouwwand is gesloten, wordt door de slanke profilering een enorme transparantie verkregen met veel daglicht en een weids uitzicht naar buiten. Afhankelijk van de gewenste thermische isolatie kunnen de Solarlux vouwwanden worden uitgevoerd als gevelelement of als scheidingswand, al dan niet met dubbele of driedubbele beglazing. Tijdens Architect@Work zal Solarlux het vouwwandenconcept in al zijn facetten voorstellen aan het publiek, waaronder ook de nieuwe Woodline en Combiline.

Het glazen vouwwandenconcept van Solarlux is recent ook in de prijzen gevallen. Met de International Design Award – of kortweg IDA – kon Solarlux een van de meest toonaangevende designprijzen in Amerika in ontvangst nemen. Het Nedersaksische familiebedrijf verslaat daarmee duizenden inzendingen uit een totaal van 95 landen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar SolarluxMeer informatie