950 woningen in plaats van distributiecentrum in Maastricht

Maastricht gaat alsnog 950 woningen bouwen in stadsdeel Limmel, waar een bouwer een distributiecentrum wilde neerzetten. Daartegen kwam vanuit de buurt veel verzet. Maastricht heeft nu in overleg een akkoord bereikt voor de bouw van bijna duizend woningen.

De gemeente hoopt dat in juni een gebiedsvisie gepresenteerd kan worden. Nog voor de zomer willen burgemeester en wethouders deze visie voorleggen aan de gemeenteraad. Maastricht had al woningbouwplannen voor de wijk, toen de loodsenbouwer roet in het eten gooide. Volstrekt onverwacht vroeg hij in juli vorig jaar een vergunning aan voor de bouw van een distributiecentrum van bijna 50.000 vierkante meter, bij een hoogte van 15 meter en een lengte van bijna 175 meter.

Niets leek de bouw in de weg te staan, want de gemeente had vergeten de bestemming ‘wonen’ op het kavel te leggen. Daarna ontstond een volksoproer in de wijk, en zette de gemeente alles op alles om alsnog woningbouw van de grond te krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt. Hoeveel miljoenen de loodsenbouwer heeft verdiend aan de wijziging van de plannen, is niet bekendgemaakt. (via ANP)