Kleurrijke open gevelfolies

DELTA®-FASSADE folie van Dörken is al meer dan twintig een gevestigde waarde om gevels met open voegen te kunnen realiseren. Sinds kort bestaat de mogelijkheid om de UV-bestendige, waterdichte en damp-open folie ook in verschillende kleuren te bestellen. Het geeft architecten nóg meer mogelijkheden om een eigen stempel te drukken op de gevel. Lex de Haan van Dörken Benelux praat ons bij over de mogelijkheden van DELTA®-FASSADE COLOR.

DELTA®-FASSADE COLOR beschikt volgens De Haan in de basis over dezelfde kwaliteiten als de reguliere, zwarte gevelfolie. “Ook de COLOR is UV-bestendig, waterdicht, damp-open en voldoet aan de Europese brandklasse B conform Bouwbesluit.” De gekleurde folie is in zeven standaard kleuren leverbaar, te weten wit, zwart, grijs, blauw, groen, rood en oranje. De Haan: “Andere RAL-kleuren kunnen we op aanvraag produceren. De folie vindt zijn toepassing achter houten gevelconstructies, metalen gevels en transparante gevels. We kunnen desgevraagd ook de verf meeleveren in dezelfde kleur als de folie om bijvoorbeeld het houten regelwerk in dezelfde kleur uit te voeren. Onder de vleugels van de Dörken Groep bevindt zich namelijk ook een verffabriek.”

DELTA®-FASSADE COLOR wordt uitsluitend in de ‘zwaarste’ (lees: dikste) uitvoering geproduceerd. “De reguliere folie produceren we in verschillende diktes. De standaard kwaliteit is geschikt voor gevelopeningen tot 20 millimeter, de zwaarste tot 50 millimeter. Dat laatste geldt dus ook voor DELTA®-FASSADE COLOR. Bij afwijkende detailleringen of grotere openingen denken we graag mee met de klant en kunnen we mogelijk ook een passend antwoord bieden. Via ons berekeningsprogramma kunnen architecten zelf bekijken of wij met de folie voor een bepaalde toepassing die niet standaard is, de specificaties toch kunnen garanderen. En via de configurator op onze website kunnen architecten de beoogde keuzes – kleur folie, type gevel, etc. – direct aanschouwen op een modern utiliteitsgebouw,” zegt De Haan tot besluit.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar DörkenMeer informatie