Strakke Trinity Tower in Oostende

In opdracht van Oosteroever NV heeft architectenbureau Crepain Binst Architecture in Oostende een strakke, moderne woontoren ontworpen. De Trinity Tower is vijftien verdiepingen hoog en kadert binnen het grote ontwikkelingsproject aan de Oosteroever. In 2019 worden de werken opgestart.

Binnen het masterplan Oosteroever ontwierp Crepain Binst Architecture (CBA) een toren als strak hoekbaken en lichtlantaarn naar het dok. De toren omvat een commerciële functie op de begane grond met daarboven dertien verdiepingen met telkens vijf appartementen. De twee bovenste verdiepingen hebben ieder drie penthouses. Op elk niveau zijn de wooneenheden rond één kern gepositioneerd.

Belangrijkste uitdaging van het project was volgens CBA het bouwen van een toren met een maximale transparantie en zicht op zee en een minimale oververhitting. Het resultaat is een rustig, uitgepuurd kopgebouw als hoekbaken met respect voor de ruimtelijke context. Het materialenpalet bestaat uit wit gepolijste beton voor de terrassen en gesloten geveldelen, spiegelend gepolijst aluminium als tussenschotten, glazen balustrades en aluminium ramen.